Trition ontwikkelt nieuwe droger in samenwerking met fabrikant

In samenwerking met een fabrikant heeft Trition een droger ontwikkeld onder eigen label. Technische innovaties zorgen dat 97% van de reguliere waterschades in woningen binnen 2 weken droog worden opgeleverd.

Waterschade betekent grote overlast en een sterk verhoogd risico op gevolgschade aan de ruimte of het pand. Het plaatsen van droogapparatuur na waterschades toont al jarenlang zijn voordeel. Doordat Trition samenwerkt met een van de grootste fabrikanten is een droger ontwikkeld onder hun eigen label. 

 

Nieuwe ontwikkeling
De droger die door Trition is doorontwikkeld voor de Nederlandse markt is een droger op basis van condenstechniek. Gezien de omgevingscondities waarin de droger veruit het meeste wordt ingezet (woningen en kantoren) is het snel drogen, beperken van vervolgschades en overlast tot een minimum beperken erg belangrijk. Door gebruik te maken van multifunctionele uitblaasmonden kan proceslucht doelgericht worden gestuurd naar specifieke schadegebieden. Dit verhoogt de effectiviteit van het droogproces, verkort de droogtijden en drukt de uiteindelijke totale kosten van een waterschade. Mede door deze ontwikkelingen kan Trition in 97% van de reguliere waterschades woningen binnen twee weken droog opleveren. 

 

Technische voorsprong
Condenstechniek heeft een grote voorkeur vanwege het lage energieverbruik in combinatie met hoog luchtvolume en een hoge droogcapaciteit. In de proceslucht bevindt daarbij tevens een IR-verwarmingselement (aan/uit schakelbaar) waardoor deze droger ook bij afwijkende (koude) temperaturen een hoog rendement behaalt. In deze droger is een aantal technische modificaties aangebracht waardoor Trition in staat is de capaciteit verder te verhogen. Daarnaast bieden de Tritiondrogers de mogelijkheid om luchtstromen te sturen, bijvoorbeeld naar plaatsen waar de behoefte aan droge lucht het grootst is. Daardoor kunnen de drogers optimaal worden benut. 

Voor meer informatie: Jack Voorwalt via j.voorwalt@trition.nl of 06 - 10 02 94 97

Geplaatst op 12-07-2019


Share on: