Peter Brussel herbenoemd als voorzitter FOCWA

Peter Brussel is door de ledenraad van FOCWA voor een tweede termijn unaniem herbenoemd als voorzitter van de brancheorganisatie van schadeherstelbedrijven. Brussel, die FOCWA sinds 2017 leidt, wil in zijn tweede ambtstermijn verder inzetten op de uitbouw van FOCWA als dé gespecialiseerde brancheorganisatie voor schadeherstel aan auto’s, campers, caravans, trucks en motoren.

De ledenraad van FOCWA heeft op 1 juli Peter Brussel (61) herbenoemd als voorzitter. Brussel leidde de afgelopen jaren onder andere de fusie tussen FOCWA Schadeherstel en FOCWA Specialisten tot één FOCWA. Onder zijn voorzitterschap zette FOCWA bovendien grote stappen in het ondersteunen van haar leden op gebied van techniek en ondernemerschap. 

Marcel Kooij, voorzitter van de FOCWA ledenraad: “Met zijn ervaring uit het bedrijfsleven en de kennis van de dynamiek in brancheverenigingen, heeft Peter de afgelopen jaren meer focus gebracht in de organisatie. We waren dan ook verheugd dat hij beschikbaar was voor een tweede termijn van drie jaar. De ledenraad was dan ook unaniem in het besluit om Peter te herbenoemen.”

Peter Brussel, voorzitter FOCWA: “In mijn tweede periode als voorzitter wil ik verder bouwen op datgene wat we de afgelopen jaren hebben neergezet: een sterke organisatie die nog sterker de focus legt op haar kerntaken. FOCWA is immers dé brancheorganisatie die de belangen van de schadeherstellers behartigt in Den Haag, in Brussel en bij de stakeholders. Wij bereiden onze leden voor op de toekomstige (technologische) ontwikkelingen en zetten in op de noodzakelijke kwaliteitsborging via stevige kwaliteitskeurmerken. Als vereniging zijn wij bezig met het creëren van een gelijk speelveld voor onze ondernemers, onder andere door het uitwerken van een universeel alternatief voor merkspecifiek herstel en de vrije toegang tot data. FOCWA is dé kartrekker om ervoor te zorgen dat weer meer nieuwe jonge mensen kiezen voor ons vak & met ons (gratis) alternatief om duurzaamheidsinspanningen aan te tonen, zorgen we niet alleen voor een verlichting van de auditlasten, maar ondersteunen we onze leden om zich bij consumenten en opdrachtgevers hiermee te onderscheiden.”

“FOCWA kent een diverse achterban van gespecialiseerde herstelbedrijven. Bedrijven die elke dag werken aan kwalitatief en veilig schadeherstel. Dat is wat ons bindt. Als vereniging werken wij nu verder aan deze kwaliteitsslag zodat al deze bedrijven zich verder kunnen profileren bij diezelfde consumenten en opdrachtgevers. Ik ben dan ook erg trots dat ik hier de komende jaren mijn schouders mee mag onder zetten”, sluit Brussel af.

Naast het voorzitterschap van FOCWA bekleedt Brussel ook bestuurlijke functies bij HISWA Vereniging en VVV Nederland bv.
Geplaatst op 02-07-2019


Share on: