Chubb introduceert evenementenverzekering

Chubb introduceert Event Verzekerd. Een complete verzekering voor alle organisaties die eenmalig of regelmatig een evenement organiseren, of dat nu gaat om een festival, sportevenement, bedrijfsfeest of concert. De pakketverzekering beschermt hen tegen de financiële risico’s die gepaard gaan met het organiseren en houden van een evenement.


Event Verzekerd biedt onder andere dekking voor:
 

  • annulering: als het evenement geannuleerd, uitgesteld, onderbroken of vroegtijdig beëindigd moet worden, bijvoorbeeld als één of meer voor het evenement belangrijke personen onverwacht afwezig zijn (niet verschijnen) of vanwege slecht weer 
  • aansprakelijkheid: als een bezoeker iets overkomt tijdens het evenement 
  • ongevallen: van medewerkers en vrijwilligers 
  • materialen: schade aan of verlies van materialen, zoals podia, meubels, hekken of cateringfaciliteiten 
  • geld: verlies van geld of schade door vals geld


Maarten Westerhof, Senior Underwriter Entertainment Benelux: “Er worden steeds meer evenementen georganiseerd in Nederland. Dit jaar vinden er alleen al 1.115 festivals plaats, bijna 300 meer dan in 2018[1]. Het gros van de evenementen wordt georganiseerd door kleine of middelgrote organisaties. Dankzij onze ruime ervaring met het verzekeren van evenementen weten we precies hoe we op hun behoeften in kunnen spelen. Zo bieden we met Event Verzekerd een uitgebreide basisverzekering, waarin ook annulering of onderbreking vanwege niet verschijnen en slecht weer standaard gedekt zijn. En omdat geen evenement hetzelfde is, leveren we echt maatwerk bij het beoordelen van de risico’s en het samenstellen van de dekking.”
 

[1] Bron: Festival Overzicht 2019, EM Cultuur: https://www.em-cultuur.nl/festival-overzicht-2019

Geplaatst op 29-07-2019




Share on: