ARAG doneert 12.500 euro voor baanbrekend onderzoek Sikkelcelfonds

Met zijn jaarlijkse golftoernooi heeft ARAG samen met zijn zakelijke relaties 12.500 euro bijeengebracht voor het Sikkelcelfonds. Dit bedrag is bedoeld voor onderzoek om sikkelcelziekte de wereld uit te bannen.

Marc van Erven, CEO van ARAG: “ARAG staat middenin de maatschappij. Elke dag helpen we mensen met het oplossen van hun juridische problemen en als familiebedrijf willen we een maatschappelijk steentje bijdragen om iedereen gelijke kansen te geven. Toen ik kennis maakte met het Sikkelcelfonds en hun bevlogen medewerkers, zag ik het leed van deze vrij onbekende ziekte. Meer dan graag zet ik me daarom in om bij te dragen aan onderzoek zodat deze ziekte is te genezen.”
 
Wat is sikkelcelziekte?
Sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte die gekenmerkt wordt door ernstige bloedarmoede, ondragelijke pijnaanvallen en progressieve orgaanschade. Wereldwijd worden er jaarlijks meer dan 300.000 kinderen geboren met sikkelcelziekte en dit aantal blijft stijgen. Meer dan de helft van deze kinderen sterft voor het 5e levensjaar. Het totale aantal patiënten met sikkelcelziekte in Nederland wordt geschat op 2.500.
 
Marjon Cnossen, Kinderarts – Hematoloog en mede-oprichter van het Sikkelcelfonds: “Wij zijn ARAG enorm dankbaar voor deze donatie! Het is een waardevolle bijdrage voor baanbrekend onderzoek om patiënten beter te maken met vernieuwende behandelmethoden en deze ziekte voorgoed de wereld uit te bannen.”
Geplaatst op 04-07-2019


Share on: