FERMA kiest nieuwe president

De FERMA (Federation of European Risk Management Associations) heeft Dirk Wegener, Global Head of Corporate Insurance bij de Deutsche Bank Group en lid van de Duitse risicobeheervereniging GVNW, gekozen als de volgende president. De verkiezing vond plaats tijdens de eerste vergadering van de nieuwe raad van FERMA die werd gehouden na de jaarlijkse algemene vergadering in Brussel van dinsdag 25 juni.

Foto: Dirk Wegener

Dirk, momenteel vice-president van FERMA, wordt voorzitter op het FERMA Risk Management Forum 2019, dat van 17 tot en met 20 november in Berlijn plaatsvindt. Hij neemt de taak over van Jo Willaert, die in november vier jaar president van FERMA is.

 

Jo zei: "Ik ben blij dat FERMA Dirk heeft gekozen tot mijn opvolger. Sinds zijn verkiezing tot bestuurslid van FERMA in 2015 heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het werk van FERMA en heeft hij mij als president ondersteund. De inzet en leiding die Dirk heeft getoond als bestuurslid en vice-president zullen ongetwijfeld FERMA dienen om grotere hoogten te bereiken."

 

Dirk antwoordde: "Het is een voorrecht om als president van FERMA op te treden. FERMA heeft een belangrijke rol in het lobbyen voor de belangen van bedrijfsrisicomanagers en kopers van commerciële verzekeringen en fungeert als een katalysator voor ideeën en expertise voor de risicomanager-gemeenschap. In het tijdperk van digitalisering wordt dit steeds belangrijker.  

Het thema van het FERMA 2019-forum is gericht op de toekomst: het aangaan van een nieuwe dimensie van risico’s en is een mooi statement van mijn visie op mijn mandaat als president. Ik zie de toekomst vol vertrouwen tegemoet."

 

Na zijn loopbaan in de Duitse verzekeringssector te zijn begonnen, ging Dirk met Daimler Group in het risicobeheer en vervolgens in 2012 naar de Deutsche Bank. Hij bekleedt de FERMA rimap Europese certificering voor risicopersonen.

 

Dirk wordt voorzitter van het FERMA-forum 2019. "Ik kijk er naar uit om samen met onze gastorganisatie GVNW de Europese risicomanagementgemeenschap in Berlijn te verwelkomen", zei hij.

 

Geplaatst op 26-06-2019


Share on: