Van Loon assurantiën koopt FDC Breda

Per 1 juli 2019 komt 85% van de aandelen van FDC Breda in handen van het Dordrechtse verzekeringsbedrijf Van Loon. De resterende 15% blijft in het bezit van FDC Breda mede-eigenaar Chris Luiijf die als partner verbonden blijft aan de nieuwe organisatie.

Foto v.l.n.r. Lars Melis, Pierre van der Westen, Chris Luiijf, Marcel van Loon en André Meijvis 

Volgens Marcel van Loon, algemeen directeur van Van Loon, is de samenvoeging voortgekomen vanuit de ambitie om alle klanten optimaal te kunnen blijven bedienen. “Bundeling van deskundigheid, ICT-oplossingen, aanbod van producten en de gezamenlijke kwaliteiten versterken de huidige activiteiten.” 

FDC Breda is in 1996 gestart door Pierre van der Westen en zijn echtgenote Teddy en is uitgegroeid tot een succesvol bemiddelingsbedrijf in Breda, waarbij de omzet voor een derde uit particuliere en zakelijke schadeverzekeringen komt en voor twee derde uit hypotheken. Dankzij een intensieve samenwerking met makelaars is FDC Breda het grootste hypotheekkantoor van Breda. Daarnaast beschikt zij over een bescheiden pensioenportefeuille. 
FDC Breda groeide de afgelopen jaren sterk op beide fronten, hetgeen heeft geleid tot een intensieve samenwerking met Van Loon Volmacht voor de schade- en inkomensverzekeringen. De sterke band tussen beide bedrijven biedt zodoende veel vertrouwen voor de klanten én medewerkers. FDC Breda zal als apart bemiddelingsbedrijf onder Van Loon & Van Loon Beheer BV komen te hangen, naast Van Loon Volmacht en Van Loon Assurantiën. 

Van Loon
Van Loon Assurantiën heeft klanten verspreid over heel Nederland en bedient zowel de particuliere als zakelijke markt met in het bijzonder de transportsector. Marcel van Loon geeft als derde generatie leiding aan Van Loon dat reeds 81 jaar bestaat. Het volmachtbedrijf werkt inmiddels samen met 19 bemiddelaars (voornamelijk op het gebied van Inkomen) en heeft als grondlegger van het Centraal Volmachtbedrijf (CVB) een uitstekende basis qua ICT, finance en volmachtbeheer. 
 
FDC Van Loon
De organisatie in Breda zal verder gaan onder de naam FDC Van Loon en blijft gevestigd in het prachtige pand aan de Nieuwe Boschstraat in Breda. Qua medewerkers verandert er niets. Wel zullen diverse backoffice-activiteiten gecentraliseerd worden ter vergroting van de aandacht voor de klant. 

Daarnaast zullen de schadeverzekeringen bij Van Loon Volmacht worden ondergebracht ter verdere verbetering van de service, het productaanbod en de snelheid. FDC Van Loon zal een hypotheekafdeling in Dordrecht gaan opzetten conform het succesvolle model in Breda. 
 
Met de huidige FDC-eigenaren zijn goede afspraken gemaakt. Directeur Pierre van der Westen stopt weliswaar per 1 juli 2019, maar gaat als ambassadeur door met het promoten van de nieuwe organisatie. Lars Melis en André Meijvis blijven volop meewerken aan de verdere uitbouw van FDC Van Loon. Chris Luiijf zal als nieuwe partner voor Van Loon zijn commerciële drijfveren sterk inzetten. 
 
De totale omzet van de drie organisaties (Van Loon Assurantiën, Van Loon Volmacht en FDC Van Loon) zal in 2019 ruim 7 miljoen euro bedragen. Het totaal aantal medewerkers van de groep komt na de overname uit op 39 personen (circa 34 fte).
 
Geplaatst op 16-05-2019


Share on: