Univé opent winkel in Lelystad

Vanaf 11 mei kunnen bewoners van en rond de Flevolandse hoofdstad terecht bij de nieuwe Univé-winkel in Lelystad.

In lijn met de strategie waarin Univé de komende jaren zijn winkels een bredere rol toebedeelt, zal de coöperatie ook vanuit Lelystad klanten helpen met het voorkomen, beperken en verzekeren van risico’s. Arnold Pietersen, vestigingsleider van Univé Lelystad: "Univé wil dichterbij zijn leden in Lelystad en omstreken staan, met bovendien een relevanter aanbod van producten en diensten. Dankzij onze eerste winkel in de stad komen we niet alleen online, maar ook fysiek in contact met bewoners."

Lelystad Verenigd
Sommige Lelystedelingen maakten al kennis met Univé Lelystad tijdens de campagne Lelystad Verenigd, waarbij de coöperatie bewoners van de stad opriep initiatieven aan te dragen die op lokaal niveau op een waardevolle manier aan de samenleving bijdragen. Uit de honderden ideeën die tijdens de zaterdagmarkten in de stad en via de campagnewebsite werden ingestuurd, kiest Univé er drie uit. Volgens Pietersen typeert de campagne de diepgewortelde betrokkenheid van de coöperatie op lokaal niveau. "Vanuit ons coöperatieve gedachtegoed vinden we het belangrijk oog te hebben voor een ander en elkaar te helpen. Samen met en voor bewoners willen we ook vanuit onze nieuwe winkels maatschappelijk bijdragen."
 
Voorkomen en beperken
Behalve dichtbij wil Univé met de nieuwe winkel in Lelystad ook zo relevant mogelijk zijn voor zijn leden. Volgens Pietersen betekent dat anno 2019 meer dan alleen het traditionele verzekeren tegen risico’s. "Het voorkomen van schade en het beperken van de gevolgen verdient steeds nadrukkelijker de aandacht. Hoe meer schade je voorkomt, hoe minder je immers hoeft te verzekeren. En dat niet alleen. Door er alles aan te doen het risico op brand of inbraak te verkleinen, kunnen we met elkaar ook heel veel leed voorkomen. Vandaar dat Univé als preventief partner zijn assortiment aanvult met producten als Veilig Wonen, met diensten die onze leden helpen bij het voorkomen van onder andere inbraak, lekkage en brand, en Zorgeloos Online, dat computergebruikers beschermt tegen cybercriminaliteit."
 
Preventie-evenementen
Vanwege de verbreding van de propositie op landelijk niveau stelt Univé ook een nieuwe eisen aan zijn winkels, zowel bestaande als nieuwe. Het traditionele model waarin een verzekeraar alleen reactief verzekeringsadvies geeft wanneer een klant daar gericht om vraagt sluit volgens Pietersen onvoldoende aan bij Univé’s huidige risicobenadering: "In de winkel organiseren we nu ook preventie-evenementen waarmee we Lelystedelingen helpen bij het voorkomen en beperken van hun risico’s. Denk aan EHBO-cursussen, brand- en inbraakpreventieavonden of onze gezondheidsdagen. Met de nieuwe winkel zijn we dichtbij onze klanten zoals ze dit ook elders van Univé gewend zijn, en zijn we bovendien beter in staat om ze ook preventief oplossingen op maat te bieden."
 
Opening
De opening van de vernieuwde winkel van Univé in Lelystad vindt plaats op zaterdag 11 mei 2019. Belangstellenden zijn vanaf 13:00 tot 17:00 uur welkom aan het Stationsplein 36 in Lelystad voor een hapje en een drankje. 
 
 
Geplaatst op 02-05-2019


Share on: