Can Akın Çağlar treedt terug als CEO van Eureko Sigorta

Can Akın Çağlar treedt per 10 mei 2019 terug als Chief Executive Officer (CEO) van Eureko Sigorta, dochteronderneming van Achmea in Turkije.

Hij heeft deze functie de afgelopen vijf jaar vervuld. Can Akın Çağlar zal tot 31 juli 2019 aanblijven als speciaal adviseur van Robert Otto, lid van de Raad van Bestuur van Achmea en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Eureko Sigorta. Hij heeft er tevens mee ingestemd per 1 augustus 2019 te fungeren als onafhankelijk vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Eureko Sigorta. Can Akın Çağlar blijft ook voorzitter van het Turkse Verbond van Verzekeraars. 

Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: "Eureko Sigorta heeft de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet in de richting van digitalisering van het bedrijf en versterking van de relatie met Garanti Bank. Wij willen Can Akın Çağlar bedanken voor zijn bijdrage en zijn blij dat hij ermee heeft ingestemd om als onafhankelijk commissaris aan ons verbonden te blijven.” 

Can Akın Çağlar: "Als dochteronderneming van Achmea heeft Eureko Sigorta vele stappen voorwaarts gezet. Ik zal mijn uiterste best doen om in mijn rol als onafhankelijk commissaris en als voorzitter van het Turkse Verbond van Verzekeraars bij te dragen aan het toekomstige succes van de onderneming.” 

Uco Vegter, momenteel divisievoorzitter Internationaal bij Achmea, zal als CEO van Eureko Sigorta optreden tot Achmea een nieuwe CEO heeft benoemd.

Geplaatst op 06-05-2019


Share on: