Polygon en VANWAARDE gaan gezamenlijk verder

Reconditioneerder Polygon heeft het bedrijf VANWAARDE, restaurator van papieren erfgoed, kunst en antiek, overgenomen. De overname gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2019. VANWAARDE zal onder haar huidige naam actief blijven. De expertise van VANWAARDE op het gebied van restauratie en conservering is een passende aanvulling op de schadehersteldiensten van Polygon.

Beide bedrijven reageren opgetogen over de overname. Algemeen directeur van Polygon, Marlies van der Meulen, geeft aan: “Ik ben verheugd dat we nu de samenwerking met VANWAARDE aangaan. Vanuit de markt was er vraag naar de service ‘Document herstel’. Het bleek dat onze klanten, waaronder een wereldwijde speler, behoefte hebben aan dit specialisme. Daarom is het fijn dat we onze klanten nu ook kunnen voorzien in deze service. We worden zo nog meer een full-service dienstverlener.”

Voor VANWAARDE betekent de overname dat er vooral veel mogelijkheden komen om binnen Nederland en internationaal verder te groeien. Directeur Jeroen Jochems vertelt: “We werken al veel in België, maar met Polygon, die de nummer één schadehersteller in Duitsland is, gaat daar een wereld voor ons open. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de overige landen waar Polygon actief is.”
 
Deze overname biedt Polygon de mogelijkheid om ‘Document herstel’ als volledige serviceline aan te bieden. Dit betekent dat de full-service organisatie een nog completer dienstenpakket krijgt en bij schade het herstel volledig vanuit eigen middelen kan oppakken. De dienstverlening van VANWAARDE kan onderverdeeld worden in drie specialismen, dit zijn beheer, restauratie en calamiteitenondersteuning. Polygon biedt, naast reguliere reconditionering, ook technische reconditionering, droging, lekdetectie, schimmelverwijdering en herstel van grootschalige en complexe schades aan. Met de overname groeit het aantal medewerkers van Polygon naar circa 170.
 
Polygon Nederland is onderdeel van de Polygon Group, met het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, en wereldwijd circa 3600 medewerkers. Het bedrijf was eerder onderdeel van Munters dat in 1955 werd opgericht door Carl Munters. In 1985 werd de afdeling ‘Moisture Control Services’ opgericht. Dit servicebedrijf werd in 2011 verkocht aan PE Triton en ging verder onder de naam Polygon. In Nederland is het hoofdkantoor gevestigd in Alphen aan den Rijn, daarnaast zijn er landelijk verspreid 12 vestigingen.
 
De historie van VANWAARDE voert terug naar eind jaren 1970. Onafhankelijk van elkaar startten toen 3 verschillende restauratie ateliers, elk met hun specifieke kwaliteiten. Begin jaren 1990 werd de Documentenwacht opgericht. In 2004 is Jeroen Jochems eigenaar geworden van de Documentenwacht en van Restauratie atelier Sterken B.V.. In de daaropvolgende jaren werd calamiteitendienst Museumwacht B.V. opgericht en werden Restauratie ateliers Helmond en De Tiendschuur overgenomen. Sinds het voorjaar van 2015 werken deze bedrijven gezamenlijk onder de naam VANWAARDE vanuit de vestigingen in Beekbergen en Helmond. 
Geplaatst op 09-04-2019

< VorigeVolgende >


Share on: