PAL-V en NLR starten met de ontwikkeling van de eVTOL Flying Car

Op 8 april 2019 tekenden PAL-V en Royal NLR (Netherlands Aerospace Center) een principeakkoord voor een onderlinge samenwerking om een autonome vliegende auto van eVTOL te ontwikkelen. Beide bedrijven streven naar een marktintroductie van de vliegende auto binnen 10 jaar.

Autonoom vliegen met een eVTOL (elektrische verticale start en landing) moet binnen 10 jaar mogelijk worden gemaakt door Royal NLR en PAL-V. Op dit moment legt PAL-V de laatste hand aan de ontwikkeling van de PAL-V Liberty, 's werelds eerste commerciële vliegende auto die in 2020 op de markt zal komen. De PAL-V Liberty is bedoeld voor de mobiliteitsmarkt City-to-City. Met de ondertekening van dit principeakkoord geven beide partijen uitdrukking aan hun visie en versterken hiermee hun samenwerking om de Urban Air Mobility-markt te verbeteren en te verheffen met een vliegende auto van eVTOL.

Vice President Aerospace Vehicles Collin Beers van NLR: "Het NLR heeft een sterke focus op duurzaamheid in de luchtvaartindustrie. Om dit te doen is het NLR betrokken bij verschillende projecten om Nederlandse en internationale partners te ondersteunen. Een van deze projecten is de ontwikkeling van een eVTOL voor Urban Air Mobility om de luchtvaartindustrie wereldwijd te ondersteunen."

Geplaatst op 26-04-2019

< VorigeVolgende >


Share on: