Liberty Mutual koopt AmTrust's verzekeringsactiviteiten

Liberty Mutual Insurance heeft een definitieve overeenkomst ondertekend voor de overname van de verzekerings- en kredietherverzekeringsactiviteiten van AmTrust Financial Services, Inc. (AmTrust), een multinationale vastgoed- en ongevallenverzekeraar die is gespecialiseerd in dekking voor kleine tot middelgrote bedrijven.

De vier AmTrustbusinesses die overgaan in Liberty Mutual zijn:

• AmTrustSurety, voorheen beheerd door Insco Dico, dat contract-, handels- en onderverdelingsobligaties levert, voornamelijk in de Westerse VS

• AmTrustInsurance Spain dat borg staat voor zekerheden in Spanje en Latijns-Amerika.

• NationaleBorg die borgstellingen, arbeidsongeschiktheid en obligaties voor eigen gebruik verstrekt in Nederland en België.

• Nationale Borg Reinsurance (NBRe), aanbieder van garanties op het gebied van zekerheden, handelskredieten en herverzekering van politieke risico's.

 

Het AmTrust-garantiegedeelte van de overname zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 worden gesloten en het AmTrust Insurance Spain, Nationale Borg en NBRe-gedeelte zullen naar verwachting in de tweede helft van 2019 worden gesloten, onder voorbehoud van goedkeuringen door de regelgevende financiële instanties en gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

 

"De transactie zal onze sterke wereldwijde borging en herverzekeringsexpertise, markt, verder verbeteren", merkt Dennis Langwell, President Global Risk Solutions van Liberty Mutual op.  "Zodra de transactie wordt afgesloten, integreren we de overgenomen activiteiten in onze huidige structuur." De onderneming biedt een breed scala aan primaire, overmaatse, specialistische en herverzekeringsproducten in de VS en wereldwijd aan.

 

De overeenkomst versterkt de globale marktpositie van Liberty Anywhere. "We zijn van mening dat deze transactie onze best-in-class-operatie zal versterken, waardoor we onze gewaardeerde agenten, makelaars en klanten beter van dienst kunnen zijn", zegt Timmikaolajewski, President van Global Surety. "De toegevoegde schaal en het belangrijkste talent sluiten goed aan bij ons model en onze doelen in de Verenigde Staten en zullen een platform bieden voor een bredere wereldwijde ontwikkeling via AmTrust Insurance Spain, NationaleBorg en National Borg Reinsurance."

 

De overeenkomst is een belangrijke stap in het strategische plan van AmstrustForward om het bedrijf te positioneren voor succes op lange termijn. "Eerder dit jaar hebben we ons plan aangekondigd om een ​​toonaangevende gespecialiseerde commerciële P & C-verzekeraar te worden door ons te richten op lokale markten en nicheproducten waar we een aanzienlijke meerwaarde kunnen toevoegen", aldus Barry Zyskind, Chairman en CEO van Am Trust. "De overeenkomst met Liberty Mutual stelt ons in staat onze middelen te richten op gebieden waar we ons kunnen onderscheiden door de waarde die we bieden aan distributiepartners en kopers."

 

Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP trad op als juridisch adviseur van Liberty Mutual Insurance bij de transactie.
Bank of America Merrill Lynch diende als financieel adviseur voor AmTrust in verband met de transactie, en Debevoise & Plimpton LLP was juridisch adviseur.


 
Geplaatst op 16-04-2019


Share on: