Verbond start jongerencampagne met Ouassima en FIRST

“Welke dure dingen heb jij? En ben je daarvoor verzekerd?” Deze vragen stelt Ouassima Tajmout, één van Nederlands bekendste online presentatoren, aan jongeren op straat om zo het bewustzijn te vergroten over het belang van verzekeren.

De video is vanaf vandaag te zien op jongerenkanaal FIRST (Ziggokanaal 13 en Youtube) en is aankomende vrijdag het gesprek van de dag tijdens de liveshow met Ouassima op FIRST.
 

Fix je Risk
De video wordt via FIRST gelanceerd tijdens de Week van het Geld waarin ruim 15.000 basisschoolleerlingen via de les Fix je Risk uitleg krijgen over verzekeren: wat is het, waarom is het belangrijk en is het altijd nodig? De video van Ouassima richt zich op een oudere doelgroep: jongeren tussen de 16-18 jaar. Deze groep komt op een leeftijd dat zij zelf hun verzekeringen moeten regelen, maar zijn zij zich hier voldoende van bewust?
 

Baas van morgen
“Het idee voor deze campagne is ontstaan tijdens het project ‘Baas van morgen’ waarbij vmbo-leerling Marouane voor een dag mijn taken overnam als algemeen directeur van het Verbond”, legt Richard Weurding uit. “Volgens Marouane houden jongeren in deze leeftijdsgroep zich bijna tot niet bezig met verzekeren, terwijl de gevolgen groot kunnen zijn als je niet verzekerd bent. Denk bijvoorbeeld aan schade aan je scooter bij een aanrijding of als je laptop of smartphone gestolen wordt."

In de video gaat Ouassima erop uit om erachter te komen hoeveel dure spullen jongeren bij zich hebben. Een zogenaamde ‘taxateur’ bekijkt de spullen en maakt een snelle optelsom. Zonder dat de geïnterviewde persoon het door heeft, berooft deze ‘taxateur’ hem of haar vliegensvlug van hun waardevolle bezittingen. Dit levert bij de onthulling hiervan een hoop spraakmakende en grappige reacties op. De video eindigt met de oproep van Ouassima om je goed te laten verzekeren,  niet alleen tegen diefstal, ook tegen schade aan je dure jas, scooter, maar ook bijvoorbeeld als je op reis gaat, je weet immers nooit wat gebeurt.
 

Over FIRST
FIRST is een online platform dat dagelijks content maakt voor jongeren en wordt gepresenteerd door onder andere Qucee, Dzifa Kusenuh, Veras Fawaz en Ouassima Tajmout. Op het bijbehorende YouTube kanaal worden dagelijks om 16.00 uur series en interviews geüpload.

Geplaatst op 29-03-2019


Share on: