Winterstopkorting motorverzekering weinig gebruikt

Het is geen verrassing dat tot 80%* van de motorrijders de motor gedurende de winter laat staan. Tijdens deze periode wordt de motor in veel gevallen niet gebruikt. Dit is ook de reden dat steeds meer motorverzekeraars de zogenaamde ‘winterstopkorting’ in het pakket aanbieden.

Echter blijkt uit onderzoek van de grootste vergelijker van motorverzekeringen Vergelijkdirect.com op basis van eigen vergelijkinsdata, gegenereerd op meer dan 15000 vergelijkingen in de maanden november, december 2018 en januari 2019, dat slechts 22% van de motorrijders hier daadwerkelijk gebruik van maakt. “Waarschijnlijk weten mensen niet dat er korting door verzekeraars wordt gegeven in de vorm van een winterstopdekking. Daarnaast biedt (nog) niet elke verzekeraar een korting tijdens de wintermaanden.”, zegt Bart van Boven, data-analist bij Vergelijkdirect.com.

Steeds meer verzekeraars zien voordelen winterstopdekking 
De winterstopkorting geeft motorrijders bij een aantal verzekeraars korting op de maandpremie als er, in de regel, tussen 1 december en 1 maart geen motor wordt gereden. In deze periode vervallen schadedekkingen die zijn ontstaan doordat een motorrijder toch de weg op gaat. Dekkingen zoals brand-, storm-, inbraak of joyridingdekkingen zijn in veel gevallen wel actief. Motorrijders hoeven zich in de winter dus geen zorgen te maken over hun diefstaldekking. De korting verschilt per verzekeraar maar kan oplopen tot 15%. De lijst met verzekeraars die met een winterstopdekking werken is inmiddels aangevuld met de motorverzekering van Reaal, Europeesche verzekeringen, de Goudse, Nationale Nederlanden en Quakel Assuradeuren. 

Ontmoedigingsbeleid motorrijden in wintermaanden 
Verzekeraars ontmoedigen actief motorrijden in de winter door korting op de premie te geven en dekkingen tijdelijk te laten vervallen wanneer de motor gedurende de winter in de stalling blijft staan. Op deze manier wordt schade door gladheid voorkomen. Daarnaast zijn ook schades door gladheid enkel gedekt in Allrisk motorverzekeringen waar volgens het onderzoek van Vergelijkdirect.com slechts 24% van de verzekerden voor kiest. Motorrijden in de winter blijft dus in veel gevallen voor risico van de motorrijder zelf. 

Check op winterstopdekking 
Via bespaarplatform Vergelijkdirect.com kunnen motorrijders checken of zij een winterstopdekking met bijbehorende korting hebben. Met behulp van een motorverzekeringvergelijker op basis van het kenteken kan per verzekeraar worden bekeken of het mogelijk is om te kiezen voor een winterstopdekking. Hierbij wordt ook rekening gehouden met WA, WA+ en Allrisk motorverzekeringen.
 
Geplaatst op 13-02-2019


Share on: