VNAB kennis- en ontmoetingscentrum wint VPV Rotterdam-prijs 2018

De VPV Rotterdam-prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die werkzaam is of woont in regio Rotterdam en in een jaar een speciale prestatie heeft geleverd ten behoeve van de verzekeringswereld. Voor de eerste keer in de geschiedenis is de VPV Rotterdam-prijs niet uitgereikt aan een persoon, maar aan een initiatief. Op dinsdag 12 februari heeft Wim Span, namens de VNAB, de bijzondere prijs in ontvangst mogen nemen voor het initiatief “kennis- en ontmoetingscentrum”.

Uitreiking
Boudewijn van Uden (directeur ASR en VPV-jurylid) vertelt dat het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum vanaf de start in 2016 al op het netvlies van de VPV-jury stond. Volgens hem is het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum een sprekend voorbeeld van de verbinding tussen een verzekeringswereld waarin technologie een steeds belangrijkere rol speelt tijdens het zakendoen en de behoefte aan persoonlijk contact, overleg, kennisuitwisseling en inspiratie.

“Om juist in deze tijd een platform op te richten dat zich hier op richt, getuigt niet alleen van realiteitszin, maar ook van durf. Het lijkt immers tegen de stroom in te roeien, maar niets is minder waar gebleken. De latente behoefte binnen de bedrijfstak is haarfijn aangevoeld en op zijn Rotterdams omgezet van gedachten en woorden in concrete daden. Iets waar de Rotterdamse verzekeringsbedrijfstak trots op mag zijn.” Aldus Boudewijn van Uden.

Goed doel
De VPV Rotterdam-prijs omvat onder andere een besteding van een bedrag van €1.000,- aan een goed doel. De VNAB heeft gekozen voor “Jinc”, een organisatie die gelooft dat ieder kind talent heeft en daarom samen met bedrijven en scholen strijdt voor een samenleving waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Marc van Nuland (CEO Aon Groep Nederland en bestuurslid VNAB) stond vorige maand één dag zijn plek af aan een 14-jarige vmbo-scholiere voor het Jinc-initiatief ‘Baas van Morgen’. Mede deze bijzondere ervaring heeft geleid tot de keuze voor Jinc. Er is geen betere manier om kinderen te inspireren en kennis te laten maken met de verzekeringswereld.
 
Geplaatst op 13-02-2019


Share on: