Audascan 360 biedt meer voertuiginformatie voor verzekeraars en volmachtbedrijven

Software- en databedrijf Solera Nederland introduceert de nieuwste versie van Audascan, de informatiebron van voertuiginformatie voor verzekeraars en volmachtbedrijven.

Audascan (Automotive Data Scan) levert al meer dan 20 jaar hoogwaardige en gedetailleerde voertuiginformatie op basis van kenteken of type voertuig. Deze informatie wordt voornamelijk gebruikt bij premieberekeningen en acceptatie van autoverzekeringen door verzekeraars en volmachten.
 
Met de nieuwste release van Audascan kan nog meer informatie over voertuigen worden weergegeven. Er zijn inmiddels bijna 150 datavelden opgenomen in deze dienst. Audascan 360 is uitgebreid met informatie over de reparatiekosten, reparatiefrequentie en veiligheid van voertuigen op basis van miljoenen verwerkte schadeclaims, de beschikbaarheid van standaard en optionele ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), meldcodes, sportiviteitsratio’s, diefstalgevoeligheid en de kans op diefstal van onderdelen. Dankzij deze data kunnen verzekeraars hun risico’s beter inschatten, hun premieberekeningmodellen verbeteren, en werken aan een meer geavanceerd acceptieproces voor hun verzekeringsproducten.
 
Fred Slikker, managing director bij Solera Nederland en area managing director van Solera Benelux, is verheugd over de nieuwe release van Audascan 360: “De veranderingen in het Nederlandse wagenpark zijn een zeer belangrijk thema voor onze klanten. Onze klanten hebben dringend behoefte aan inzicht in de impact hiervan op de verzekerbaarheid van auto’s naar de toekomst toe. Audascan 360 biedt onze klanten een beter inzicht in deze vraagstukken.”
 
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van de nieuwe versie van Audascan of heeft u vragen? Neem dan contact op via audascan360@solera.nl
 
 
Geplaatst op 28-02-2019


Share on: