Polygon neemt Tiedema Lekdetectie en Droogtechniek in Sneek over

Polygon en Tiedema hebben de overname van Tiedema door Polygon aangekondigd. De bedrijven gaan per 1 januari 2019 gezamenlijk verder, maar Tiedema blijft actief onder haar huidige naam. Polygon versterkt hiermee haar positie op het gebied van lekdetectie en tijdelijke klimaatoplossingen, met name in noord Nederland.

Marlies van der Meulen, algemeen directeur van Polygon Nederland vertelt: “Wij zijn bijzonder verheugd met de overname van Tiedema Lekdetectie en Tiedema Droogtechniek. Naast onze organische groei, willen wij onze positie verder versterken door middel van deze acquisitie. Daarmee verstevigen wij onze bestaande service lines Lekdetectie en Tijdelijke klimaatoplossingen én gezamenlijk creëren wij een sterke marktpositie in de noordelijke provincies”. Ook Rein Tiedema, algemeen directeur  is tevreden met deze kans om zijn bedrijf te verkopen aan Polygon. De 12 medewerkers van Tiedema worden overgenomen. Rein Tiedema blijft verbonden aan de organisatie, hij geeft aan: “Onze ambitie is het versterken van onze marktpositie, we willen graag doorgroeien om heel Nederland te bedienen. Deze ambitie kunnen wij nu waarmaken door ons aan te sluiten bij een stabiele partij als Polygon”.

Tiedema, gevestigd in Sneek, levert diensten op het gebied van lekdetectie, droogtechniek, luchtdichtheidsmetingen en verwarmingstechniek. Deze specialismen sluiten goed aan bij de diensten van Polygon op het gebied van schadeherstel, lekdetectie en tijdelijke klimaatoplossingen. Ook biedt de overname een kans voor Polygon om de serviceline schadeherstel uit te breiden in de provincie Friesland. Naast organische groei streeft Polygon naar groei middels acquisities, met de overname groeit het aantal medewerkers van Polygon Nederland naar circa 150.

Polygon Nederland is onderdeel van de Polygon Group, met het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, en wereldwijd circa 3600 medewerkers. Het bedrijf was eerder onderdeel van Munters dat in 1955 werd opgericht door Carl Munters. In 1985 werd de afdeling ‘Moisture Control Services’ opgericht. Deze afdeling werd in 2011 verkocht aan PE Triton en ging verder onder de naam Polygon. In Nederland is het hoofdkantoor gevestigd in Alphen aan den Rijn, daarnaast zijn er landelijk verspreid 12 vestigingen.

Tiedema werd in 2004 opgericht door Rein Tiedema, die daarvoor 8 jaar werkzaam was bij het eerder genoemde Munters. Het bedrijf groeide uit tot een landelijk opererende specialist op het gebied van klimaatbeheersing en lekdetectie, met 12 medewerkers in dienst.
Geplaatst op 09-01-2019


Share on: