NN Group opgenomen in Bloomberg Gendergelijkheid Index

Woensdag 16 januari heeft Bloomberg aangekondigd dat NN Group is opgenomen in de Bloomberg Gendergelijkheid Index 2019. De Index bevat bedrijven die zich ertoe verbinden transparant te rapporteren over gendergelijkheid.

De Index bevat 230 bedrijven uit 10 sectoren met hoofdkantoren in 36 landen en regio's. Samen hebben deze bedrijven wereldwijd meer dan 15 miljoen mensen in dienst, waarvan 7 miljoen vrouwen. Bedrijven zijn beoordeeld op gendergelijkheid op vier verschillende gebieden: bedrijfsstatistieken, beleid, betrokkenheid van de gemeenschap en producten en diensten. Volgens gegevens van de Bloomberg Gendergelijkheid Index, is er bij vrouwen een stijging van 40% op posities van leidinggevend niveau te zien tussen 2014 en 2017. 60% procent van de bedrijven doet onderzoek naar gelijke beloning.

 

Dailah Nihot, lid van de directie van NN Group: 'Diversiteit staat hoog op de agenda van ons bedrijf en we zijn er trots op dat we worden opgenomen in de Bloomberg Gendergelijkheid Index. We geloven dat alle mensen zich gerespecteerd en gewaardeerd moeten voelen om wie ze zijn, ongeacht hun achtergrond, leeftijd of geslacht. Het is ons doel om minimaal 30% vrouwen in hogere managementfuncties te hebben. Diversiteit in denken, vaardigheden en ervaring, stelt ons in staat om optimaal te voldoen aan de veranderende klantbehoeften, een aantrekkelijke werkgever te blijven en aan te passen aan nieuwe marktomstandigheden. "


NN-groep is voor de eerste keer opgenomen in de index. Deze inclusie wordt gezien als een extra stimulans om de resultaten op het gebied van gendergelijkheid verder te verbeteren.

Geplaatst op 17-01-2019

< VorigeVolgende >


Share on: