Reaal Dier & Zorg waarschuwt voor onderkoeling

Steeds meer mensen nemen hun hond mee tijdens de Nieuwjaarsduik. Huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg waarschuwt hondeneigenaren voor onderkoeling. “Tref goede voorbereidingen, want niet elke hond kan goed tegen de kou!”

Traditie
Cynthia Jensma, manager Reaal Dier & Zorg: “De Nieuwjaarsduik is inmiddels een traditie geworden in Nederland. We zien dan ook dat steeds meer eigenaren, die een Nieuwjaarsduik gaan doen, hun hond meenemen. Op zich is dat natuurlijk leuk, maar het is niet zonder gevaren. Niet alle rassen zijn goede zwemmers of kunnen even goed tegen de kou. 


Goede voorbereiding noodzakelijk
Eigenaren die samen met hun hond de Nieuwjaarsduik willen gaan doen, moeten denken aan punten zoals: Is de hond wel een ‘zwemmer’? Wat is de watertemperatuur? Is er kans op stroming? Is het niet te druk? Kan de hond fysiek het koude water aan?
Zijn er voldoende afdroog middelen? Koude wind? Kan mijn hond makkelijk zelf het water uit komen?


Jensma: “We willen de eigenaar en de hond zeker het plezier van een frisse duik niet ontnemen. Maar zomaar met je hond het water inrennen of springen is niet verstandig. Zorg dat je goed voorbereid bent, dan blijft het leuk. Bij twijfel? Neem dan contact op met de dierenarts”.

Geplaatst op 28-12-2018


Share on: