Nissan neemt grootste collectieve zonnedak van Nederland in gebruik

Nissan heeft het grootste zonnedak van Nederland in gebruik genomen bij het Nissan Motor Parts Center in Amsterdam. Het project is mede dankzij een nationaal crowfundingprogramma tot stand gekomen en betekent een mijlpaal in Nissans streven om de werkzaamheden in Europa te verduurzamen.

  • Het bij Nissan Motor Parts in Amsterdam geïnstalleerde zonnedak produceert genoeg hernieuwbare energie om 900 huishoudens van stroom te voorzien en per jaar 1,17 miljoen kilogram CO2 te besparen
  • Het zonnedak is in staat om bijna 70% van de jaarlijkse energiebehoefte van de faciliteit te produceren
  • Het project is deels gefinancierd met een nationaal crowdfundingprogramma, dat de eerste grote samenwerking tussen Nissan en de bevolking markeert

Belangrijke mijlpaal
Met de mogelijkheid van het dak om 70% van de jaarlijkse energiebehoefte van het NMPC te produceren, markeert de installatie van het immense zonnedak een belangrijke mijlpaal. Nissan streeft naar een aanzienlijke verduurzaming van de werkzaamheden in Europa. Ook wordt een deel van de opgewekte energie direct aan het lokale elektriciteitsnet geleverd. 

Francisco Carranza, directeur Nissan Energy: "Nissan zet zich in om de invloed op het milieu van onze faciliteiten in Europa te reduceren en we zijn verheugd vandaag te kunnen bevestigen dat het zonnedak op ons onderdelencentrum in Amsterdam in werking is gesteld. Het investeren in en integreren van nieuwe energieoplossingen vorm een belangrijk onderdeel van Nissan Intelligent Mobility. Dit project is een goede manier om aan te tonen dat we er niet alleen naar streven om de manier waarop je rijdt te veranderen, maar ook de manier waarop je woont." 

Crowdfunding
Het project is het resultaat van de eerste grote samenwerking tussen de bevolking en een bedrijf, waarbij een deel van het project wordt gefinancierd dankzij een nationaal crowdfundingprogramma. 

Koen Maes, directeur Nissan Benelux: "Amsterdam is een van de meest vooruitdenkende steden in Europa en we zijn verheugd de stad te kunnen helpen om slim en efficiënt gebruik te maken van ruimte, energie en middelen, terwijl we ook onze eigen werkzaamheden veel duurzamer maken." 

De volgende fase
Als vervolg van dit succesvolle project wordt vanuit het NMPC nagedacht over de volgende fase met projecten om de ecologische voetafdruk van de faciliteit verder te verkleinen.Het bij Nissan Motor Parts in Amsterdam geïnstalleerde zonnedak produceert genoeg hernieuwbare energie om 900 huishoudens van stroom te voorzien en per jaar 1,17 miljoen kilogram CO2 te besparen
Geplaatst op 18-12-2018


Share on: