Grote brand bij autobedrijf in Veldhoven

Bij autobedrijf Buhne Auto’s op industrieterrein De Run in Veldhoven is rond 20.30 uur donderdagavond een grote brand uitgebroken. Er staat een loods van zeven bij vijftien meter volledig in brand.

Er komt veel rook vrij en het vuur is uitslaand. Er is een NL-Alert uitgegeven voor de rookontwikkeling. "Houd ramen en deuren gesloten en zet de ventilatie uit als u last heeft van de rook”, adviseert Veiligheidsregio. Er zouden volgens de Veiligheidsregio nog gasflessen in het brandende pand aanwezig zijn. De brand dreigt ook over te slaan naar de naastgelegen loods, waar autobanden zijn opgeslagen en  tevens naar de bomen naast de loods. De brandweer probeert dit te voorkomen en laat extra watercontainers komen voor het blussen. 

De brandweer is met drie bluswagens, twee hoogwerkers en een extra watertank aanwezig om het vuur te bestrijden. De brandweerlieden proberen te voorkomen dat de brand overslaat naar andere bedrijven. 

Er zijn flinke vlammem en zwarte rook tot in de verre omgeving te zien, er is geen asbest vrijgekomen. Er is nog niet bekend of en hoeveel auto's er in de loods staan.

Geplaatst op 13-12-2018


Share on: