Eerste miljoenenbrand van december verwoest gebouw Prodrive

Op industrieterrein Ekkersrijt in Son is zaterdagochtend een gebouw van het hightech bedrijf Prodrive verwoest door een felle brand. Metershoge vlammen sloegen uit het dak en er kwam veel rook vrij. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden en ventilatieroosters dicht te doen. Er zijn (nog) geen schadelijke stoffen gemeten.

Het gaat om een kantoorpand waar ook deels productiewerk wordt uitgevoerd. De schade zal in de miljoenen euro's lopen. Het gebouw is aan de achterkant gedeeltelijk ingestort. Het getroffen pand ligt achter het hoofdgebouw van Prodrive. Het hoofdgebouw is kort door de brand geraakt maar was snel onder controle.


Explosie 
De brand is rond vier uur in de ochtend ontstaan. De vlammen waren van ver te zien. Er is een explosie gehoord maar of die de brand heeft veroorzaakt is nog niet bekend en wordt onderzocht. De gevel van het bedrijf ligt op straat, waarschijnlijk door de explosie. Kozijnen en ruiten van de tweede en derde verdieping liggen tot aan de overkant van de straat. 

 

Geplaatst op 01-12-2018