De meest milieubewuste bestuurders van Europa

In aansluiting op de invoering van dieselrijverboden in verschillende grote Europese steden, heeft het online platform voor auto-onderdelen carpardoo.nl een trendanalyse uitgevoerd om meer te weten te komen over de heersende opvattingen tegenover milieuvriendelijke auto’s. Deze studie biedt een overzicht van huidige trends en geeft aanknopingspunten om de verschillende discussies omtrent mobiliteit te duiden.


Het onderzoek werd uitgevoerd door Rascasse, de toonaangevende aanbieder van digitale gedragsgegevens. Gegevens van verschillende zoekmachines en social-mediaplatforms werden verzameld en geanalyseerd om uit online activiteiten inzicht te winnen in het interesseniveau omtrent diesel-, elektrische-, en plug-in hybridemobiliteit. Deze data werd gebruikt om Europese steden en hun inwoners te rangschikken naar hun bewustzijn op het gebied van milieuvriendelijk transport.
 

● Oslo, Noorwegen heeft de meest milieubewuste bestuurders; 25,72% van de gebruikers van social media toont actief interesse in de geanalyseerde factoren.

Den Haag neemt de koppositie binnen Nederland in als het gaat om interesse in milieuvriendelijke auto’s; de hofstad komt Europees echter niet verder dan de 33e plek.  

Amsterdam is de Nederlandse hekkensluiter; slechts iets meer dan 7% van de social-mediagebruikers zoekt informatie over elektrische-, hybride- or dieselauto’s.


Verdere inzichten:

●  Inwoners van Oslo, Noorwegen zijn beduidend meer geïnteresseerd in elektrische- en hybridevoertuigen dan in andere Europese steden. Hierbij is de interesse in elektrische auto’s een stuk hoger dan in plug-inhybridevoertuigen, met een absoluut verschil van 5,5%.
●  De Russische gebruikers van social media uit Sint-Petersburg tonen daarentegen het minste interesse in elektrische auto’s; terwijl de Moskovieten het minste interesse hebben in hybridevoertuigen.

●  Van alle Europeanen tonen inwoners van Verona in Italië het meeste interesse in dieselmotoren, 7,1%.

●  In Praag, Tsjechië bestaat er grote interesse voor duurzame elektriciteit. Van alle inwoners zoekt 6,8% online naar informatie. In schril contrast staat de daadwerkelijke interesse in elektrische voertuigen; slechts 0,3% van de inwoners is hierin geïnteresseerd

Bron gegevens; Carpardoo
Geplaatst op 05-12-2018


Share on: