Allianz Global Assistance biedt verlengde garantie voor e-bikes

Het aantal e-bikes dat in Nederland rondrijdt, is de laatste jaren explosief toegenomen. In 2012 reden er volgens de RAI branchevereniging ongeveer 1 miljoen elektrische fietsen in Nederland, in 2016 waren dat er al 1,4 miljoen. Daarnaast groeide de e-bike markt dit jaar met 11,6% ten opzichte van 2017.

Hiermee staat Nederland in Europa op een tweede plaats na Duitsland als het gaat om de verkoop van elektrische fietsen. Met die groei nam ook het aantal problemen met de e-bikes toe, en vooral die met de accu, zo constateerde het RADAR testpanel van 20.000 e-bike bezitters in een onderzoek.

Accuproblemen
Ruim 1 op de 5 e-bikebezitters (21%)  meldden in dat onderzoek weleens problemen met de e-bike en met name met de accu te hebben gehad. Zo zou de levensduur tegenvallen en zorgde het opladen van de accu voor de nodige storingen. Tegelijkertijd meldt het AD dat het aantal branden met accu’s aanzienlijk toeneemt, en zelfs explosies komen voor. Wie hierover een klacht bij de winkelier of fabrikant neerlegt, wordt lang niet altijd tevreden gesteld.
 
Het is voor Allianz Global Assistance een van de redenen om klanten juist op de accu meer zekerheid te bieden. De meeste mankementen aan de accu zijn niet gedekt onder de dekking Schade. Wie na de fabrieksgarantie van gemiddeld 2 jaar problemen met de accu krijgt, moet soms flink in de buidel tasten. De aanschaf van een nieuwe kost al gauw zo’n 400 euro. 
 
Vanaf 1 december
Per 1 december wijzigt Allianz Global Assistance haar Kortlopende Fietsverzekering. Een van de veranderingen voor de Kortlopende Fietsverzekering is de mogelijkheid om een verlengde e-bike garantie af te sluiten. Accu’s die defect zijn worden met deze dekking kosteloos gerepareerd of vervangen. Daarnaast zijn ook problemen gedekt die zich aan de motor of het display voordoen.

 
Foto: Allianz Global Assistance
Geplaatst op 04-12-2018


Share on: