Toekomstscenario’s voor schadeherstel en carrosseriebouw

Werkgevers uit de schadeherstel en de carrosseriebouw hebben toekomstscenario’s voor 2025 ontwikkeld op basis van de belangrijkste trends. Zij hebben bovendien bedacht welke koers zij nu moeten inzetten om straks klaar te zijn voor de toekomst. Deze scenario’s delen zij graag met alle werkgevers en werknemers in de branche.

‘Rijden we in 2025 nog zelf of heeft de autonome auto het van ons overgenomen? Hoe veranderen de wensen van de consument? En welke transportoplossingen zijn er in het jaar 2025? We weten het niet precies. Het is de toekomst en die overkomt je. Maar door nu na te denken over de mogelijke gevolgen voor jouw bedrijf en je werk, geef je richting aan je eigen toekomst’, aldus Wieteke Tichelaar, Programmadirecteur OOC. 

Dat is precies wat OOC, samen met werkgevers uit de branche, VOC en de brancheorganisaties FOCWA en RAICarrosserieNL heeft gedaan. Samen met Futureconsult hebben zij gezocht naar de toekomst die je overkomt: wat zijn de belangrijkste trends voor de schadeherstelbranche en de carrosseriebouw? En wat zijn de gevolgen daarvan voor bedrijven en voor werknemers? Voor beide branches zijn toekomstscenario’s ontwikkeld op basis van de belangrijkste trends. Hieruit zijn per branche vier verschillende toekomstbeelden voortgekomen, waar animaties van zijn gemaakt. 

U vindt de animaties en een naslagwerk per deelbranche op de OOC-website.

Over OOC
Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf richt zich op het versterken van het vakmanschap in de carrosseriebranche. OOC ondersteunt werknemers en werkgevers in hun eigen weg naar duurzame inzetbaarheid. Dit doet OOC samen met de brancheorganisaties FOCWA en RAICarrosserieNL en de vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie.

 
Jan Schrijver; bron gegevens en afbeelding OOC
Geplaatst op 29-10-2018


Share on: