Swiss Re meldt voor derde kwartaal catastrofeschade van 1,4 miljard dollar

Swiss Re schat dat de schadelast ten gevolge van natuurrampen in het derde kwartaal van 2018 voor deze (her)verzekeraar uitkomt op 1,1 miljard dollar (USA). Daarnaast zorgen catastrofes ten gevolge van menselijk handelen in het derde kwartaal voor Swiss Re voor een schadelast van 300 miljoen dollar.

De schade uit natuurrampen wordt in het derde kwartaal van 2018 gedomineerd door weergerelateerde schade in Japan. Alhoewel de schadelast in het derde kwartaal hoog te noemen is, ligt de cumulatieve schadelast over de eerste negen maanden globaal in lijn van de verwachtingen. Swiss Re zal de negenmaandscijfers op 1 november publiceren. 

Orkaan Jebi die begin september Japan trof heeft een verwachte schadelast van 500 miljoen euro. Jebi was de krachtigste orkaan sinds Yancy in 1993. Naar schatting van de Swiss Re zal de schadelast voor de totale verzekeringsmarkt uitkomen op 6 miljard dollar. 
Voorts werd het land getroffen door orkaan Trami en door hevige regenval en overstromingen.

De schadelast uit orkaan Florence die Noord-Amerika trof wordt voor de Swiss Re geschat op 120 miljoen dollar (voor de totale verzekeringsmarkt zal de schadelast ongeveer op 4 miljard dollar uitkomen, zo schat Swiss Re). Verder was er in Amerika onder meer een bosbrand in Californië en een hevige 'windstorm' in Ontario.

Met betrekking tot 'manmade' catastrofes noemt Swiss Re onder meer het instorten van het snelwegviaduct in Genua in Italië en een brand op een scheepswerf in Duitsland. 
Jan Schrijver; bron gegevens Swiss Re; bron foto Wikipedia https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Rdsmith4
Geplaatst op 19-10-2018


Share on: