Slechts 4% honden en katten verzekerd tegen ziektekosten

Vandaag is het Wereld Dierendag. Reaal maakt van deze gelegenheid gebruik om aandacht te vestigen op zijn ziektekostenverzekering voor huisdieren. Reaal Dier & Zorg, spreekt van een groei van 20% (ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar heeft de verzekeraar 20% meer polissen verkocht). "Wat echter opvalt is dat 80% van alle afgesloten ziektekostenverzekeringen voor honden is. Katten komen er met 20% bekaaid van af."

Cynthia Jensma, manager Reaal Dier & Zorg: “Naar schatting heeft maar 4% van de Nederlanders zijn huisdieren verzekerd. Dit is gebaseerd op een totaal van 1,5 miljoen honden en 2,5 miljoen katten. In verhouding met Groot-Brittannië (circa 20%) en Scandinavië (circa 75%) is dat erg laag. Ons uitgangspunt is dat elke eigenaar in Nederland in staat moet zijn om zijn huisdier goede medische zorg te geven. Om dit doel te bereiken hebben wij onlangs ons productaanbod ook verder verbreed o.a. met de uitbreiding van castratie en sterilisatie. Het is dan ook goed om te zien dat steeds meer mensen kiezen voor een huisdierverzekering om de medische kosten voor hun huisdier op te vangen. Wij weten echter niet hoe het komt dat de verzekering van katten achterblijft.”
 
Reaal Dier & Zorg deed naar aanleiding van Wereld Dierendag onderzoek naar honden en katten waarvoor de eigenaar een huisdierverzekering heeft gesloten. Uit deze analyse, gebaseerd op 12.395 polissen (in totaal heeft Reaal 70.000 huisdierenpolissen in portefeuille), komen meer opvallende verschillen naar voren:
• Buitenlanddekking, niet voor de kat 
Katteneigenaren nemen hun kat niet vaak mee op vakantie naar het buitenland. Dat blijkt ook wel bij het afsluiten van de huisdierverzekering, slechts 1% kiest voor de aanvullende dekking Buitenland. Voor de hond is dit 9%.
• Katteneigenaar kiest voor lager eigen risico 
Voor de hond wordt vaker een ziektekostenverzekering afgesloten dan voor de kat. Wel is het zo dat de katteneigenaar vaker dan de hondeneigenaar kiest voor nul euro eigen risico. Van de katteneigenaren die voor hun kat een ziektekostenverzekering afsluiten, kiest 56% voor een eigen risico van nul euro, bij honden is dat 47%
• Kat heeft vaker een vrouw als 'baasje' dan de hond
Van de bij Reaal Dier & Zorg afgesloten huisdierverzekering, is bij de kat 73% van de polishouders een vrouw. Bij de hond is dit 62%.
Jan Schrijver; bron gegevens en foto Reaal
Geplaatst op 04-10-2018


Share on: