Sander Franken lanceert Hera Turtleneck overlijdensrisicoverzekering

Vandaag lanceert Hera Life, in samenwerking met insurtech Turtleneck, de eerste peer-to-peer overlijdensrisicoverzekering (ORV) in de Nederlandse markt. Bij de Hera Turtleneck-ORV bieden klanten elkaar onderlinge dekking. Valt de schadelast lager uit, dan worden de ongebruikte premies doorgeschoven naar volgend jaar. Sander Franken is oprichter van Hera Life.

Sander Franken is geen onbekende in de schadebranche. Hij was eigenaar bij Teeuwen Verzekeringen en het mede door hem opgerichte TBF Assuradeuren. Ook was hij eigenaar van TAF Verzekeringen waarmee hij naam vestigde op het gebied van innovatieve inkomensverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen. Sinds maart van dit jaar is hij eigenaar van Hera Life, dat bij de AFM staat ingeschreven onder nummer 12044880 en dat vergunning heeft voor het optreden als gevolmachtigde op het gebied van Vermogen, maar ook van Inkomensverzekeringen, Zorgverzekeringen, Schadeverzekeringen (particulier en zakelijk). Hera Life B.V. heeft nu een volmacht van Squarelife AG, gevestigd te Liechtenstein. 

Sander Franken: “Ons uitgangspunt is dat klanten van Hera Turtleneck elkaar onderlinge dekking bieden in geval van overlijden. Uitkeringen worden betaald vanuit het totaal aan premies. Ongebruikte premies worden doorgeschoven naar volgend jaar waardoor de te betalen premie in dat jaar lager wordt. In geval van een tekort op de uitkeringen vult de verzekeraar dat aan. Hiermee gaan we terug naar het aloude basisprincipe dat een groep mensen elkaar onderlinge bescherming biedt. Naast de unieke onderlinge dekking biedt het Hera Turtleneck platform een aantrekkelijke premie."

De aanvraag is volledig gedigitaliseerd, waardoor de klant snel en gemakkelijk een ORV kan aanvragen. De polisvoorwaarden zijn eenvoudig en op één pagina weergegeven. Bij lancering is er in eerste instantie sprake van een vaste verzekerde som van  € 100.000,-, maar omdat overlijdensrisicoverzekeringen voor het grootste deel zijn gekoppeld aan een hypotheek zullen op korte termijn ook andere verzekerde bedragen beschikbaar zijn. De distributie verloopt via het onafhankelijke intermediair. Beëindiging van de polis kan op ieder moment met terugbetaling van de ongebruikte betaalde premie. 

Meer informatie over Hera Life en Hera Turtleneck vindt u op www.heralife.nl en www.turtleneck.nl.  
 
Jan Schrijver; bron gegevens Hera Life, AFM, LinkedIn
Geplaatst op 04-10-2018


Share on: