Recht uit het Hartprijs Dave Bebelaar Duurzaamheidsaward

Makra Nederland heeft het prijzengeld van 500 euro voor de 'Recht uit het Hartprijs - Dave Bebelaar Duurzaamheidsaward' ontvangen en vervolgens geschonken aan de Plastic Soup Foundation.

Dave Bebelaar
Het was deze zomer vijf jaar geleden dat Dave Bebelaar, voormalig voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Duurzaam Repareren, plotseling kwam te overlijden. Ter nagedachtenis heeft de stichting dit jaar een extra prijs beschikbaar gesteld voor de nominatie die het dichtst bij het hart van Dave Bebelaar zou hebben gelegen. Wie anders dan de weduwe van Dave, Nelleke Lijnse,  kon dit het beste bepalen. 
 
Nelleke koos de inzending van Makra als winnaar van de: ‘Recht uit het hart prijs’. Makra ontwikkelde garagezepen waarbij de microplastics zijn vervangen door natuurlijke schuurmiddelen uit kokosnoten en maiskolven. Microplastics zijn de grootste oorzaak van de zogenoemde plastic soup. 
 
Bij de prijs hoort een geldbedrag van € 500,- dat door Makra werd geschonken aan de Plastic Soup Foundation. Deze organisatie spant zich ervoor in het gebruik van microplastics wereldwijd terug te brengen. 
 
Margret Wallaard; bron gegevens Duurzaam repareren
Geplaatst op 24-10-2018


Share on: