NIVO NOORD wordt 'de NIVO groep'

Per heden, maandag 1 oktober 2018, verandert het schoonmaakbedrijf NIVO NOORD van naam. Eerder werd het dienstenpakket van Facilitaire Dienstverlening, Specialistische Reiniging en Calamiteitendiensten al uitgebreid met een nieuwe tak: Asbest & Milieutechniek. De nieuwe naam van deze dienstverlenende organisatie is ‘de NIVO groep’.


Nieuwe toekomstgerichte bedrijfsnaam
Algemeen directeur Annette van der Meulen legt uit hoe de nieuwe naam ontstaan is: “Na de toevoeging van de asbestsanering vonden we de naam NIVO NOORD niet langer passend. We hebben een heel breed aanbod van diensten, we zijn veel meer dan een schoonmaakbedrijf. We zochten daarom een naam die dat beter vertegenwoordigt. Bovendien was de regio-aanduiding ’NOORD’ al geruime tijd niet meer volledig. Maar NIVO heeft zoveel naamsbekendheid, die wilden we niet helemaal loslaten. De nieuwe naam ‘de NIVO groep’ biedt heel veel mogelijkheden om te groeien. Het is op de toekomst gericht, hier kunnen we weer een hele poos mee vooruit”, aldus Van der Meulen. 

Frisse huisstijl met praktische touch
"Bij deze nieuwe naam hoort ook een bijpassende nieuwe huisstijl. De NIVO groep blijft dicht bij het oude logo; strak en stijlvol. De paarse kleur is onmisbaar in onze herkenbare identiteit. Echter is er 1 belangrijk visueel element toegevoegd; een groen vinkje. Dit vinkje staat voor kwaliteit." Het idee kwam van controller Jan Remmelt Schoemaker: “Een essentieel onderdeel van kwaliteit bewaken is veelvuldig controleren. In het schoonmaakwerk, maar ook in calamiteiten en asbestsanering is controle ontzettend belangrijk. Door het in het logo op te nemen, maken we dit aan al onze stakeholders kenbaar.”

Over de NIVO groep
De NIVO groep opereert voornamelijk in Noord Nederland en heeft vestigingen in Leeuwarden, Groningen, Zwolle en Bolsward. Met ruim 1000 medewerkers is het één van de grootste facilitaire dienstverleners in het noorden. De NIVO groep heeft 4 kernwaarden; daadkrachtig, dienstverlenend, kwaliteit, transparant. Deze kernwaarden maken deel uit van de missie van het bedrijf: “Samen met onze opdrachtgevers en meer dan duizend deskundige collega’s zorgen we ervoor dat we kwaliteit leveren tegen een eerlijke prijs. Wij zien het als onze plicht om verantwoord en respectvol om te gaan met zowel onze partners als onze collega’s, want samen maken wij NIVO groep.”
Jan Schrijver; bron gegevens en foto de NIVO groep
Geplaatst op 01-10-2018


Share on: