Marsh & McLennan op weg om JLT over te nemen

In de VS ziet het ernaar uit dat assurantiemakelaar Marsh & McLennan (MMC) zijn positie als grootste intermediair zal kunnen verstevigen door overname van de nummer zes in de Amerikaanse markt, de eveneens internationaal werkende assurantiemakelaar JLT. De US Federal Trade Commission in de VS heeft MMC toestemming verleend voor overname van JLT. De nieuwe combinatie zal marktleider zijn, met een marktaandeel van circa 30%.


Naar opgaven van de verschillende intermediairs in de Amerikaanse markt is een rangschikking te maken. Marsh & McLennan had in 2017 een omzet van 14,0 miljard dollar en is daarmee marktleider in de VS, met een marktaandeel van 26%. Op de tweede plaats staat Aon, met 10,0 miljard dollar, goed voor een marktaandeel van 19%. Willis Towers Watson (WTW) bekleedt plek drie met een omzet van 8,1 miljard dollar, goed voor een marktaandeel van 15%. Dan volgen Arthur J. Gallagher (4,7 miljard dollar, 9%), Brown & Brown (1,9 miljard dollar, 4%) en JLT (1,9 miljard dollar, 4%). De top tien wordt volgemaakt door Hub International (1,9 miljard dollar, 4%), BB&T Insurance (1,8 miljard dollar, 3%), USI (1,7 miljard dollar, 3%) en Lockton (1,6 miljard dollar, 3%). 

Nu kunnen de volgende stappen worden gezet in het overnameproces. MMC heeft nog aanvullende goedkeuringen van toezichthouders nodig, als ook de toestemming van de aandeelhouders van JLT. In een brief aan de aandeelhouders beveelt directievoorzitter Geoffrey Howe van JLT aan om in te stemmen met deze overname, waarmee een overnamesom van 5,6 miljard dollar is gemoeid. JLT zal op 7 november een algemene aandeelhoudersvergadering houden inzake het aanbod. 

Zowel Marsh als JLT is ook in ons land werkzaam. 
Jan Schrijver; bron gegevens Reinsurance News en Re-Insurance
Geplaatst op 15-10-2018


Share on: