Keurmerk Private Lease start partnerprogramma

Het Keurmerk Private Lease heeft een partnerprogramma gelanceerd. Via dit programma verbinden intermediairs zich om - als officiële partner van het keurmerk - alléén private leasecontracten mét dit keurmerk aan te bieden. De voornaamste reden voor het opzetten van dit partnerprogramma is, zo geeft het Keurmerk Private Lease aan, om het keurmerk nog beter zichtbaar te maken voor consumenten.

“Het is belangrijk dat consumenten het keurmerk herkennen zodat ze een betrouwbare aanbieder voor hun private lease-auto kiezen”, aldus Pieter-Jan Biesheuvel, voorzitter van Stichting Keurmerk Private Lease. “Een zichtbaar keurmerk bij deelnemers én hun partners speelt hierin een sleutelrol. We zijn er trots op deze duidelijkheid met het partnerprogramma te kunnen bieden.”  

"Sinds 2016 geeft het Keurmerk Private Lease consumenten het vertrouwen om veilig een private leasecontract aan te gaan. Aanbieders met het Keurmerk Private Lease voldoen aan strikte voorwaarden. Maar liefst 4 op de 5 private leasecontracten draagt al het keurmerk. Een goede zaak. Veel mensen sluiten het leasecontract echter niet direct bij de keurmerkdeelnemer af. Een autobedrijf of intermediair helpt de particulier hier vaak bij. Een belangrijke schakel in het contact met de consument. En juist dán moet de consument in een oogopslag kunnen zien dat het leasecontract afgesloten wordt bij een erkende keurmerkaanbieder. Een partner kan dit direct aan de (digitale) voordeur laten zien", aldus Stichting Keurmerk Private Lease. Het keurmerk heeft zeventig deelnemers. 

De eerste partner die gaat werken met het partnerprogramma is JAMES Autoservice. De aangesloten vestigingen die private lease aanbieden mogen zich sinds 1 oktober als eerste ‘Partner van  Keurmerk Private Lease’ noemen. Denis van Altena, directeur van JAMES Autoservice: “Wij zijn recent gestart met het aanbieden van het private leaseproduct aan de consument, die eerder alleen bij ons kwam voor onderhoud. Als partner committeren wij ons om alleen contracten mét het keurmerk aan te bieden. Met de introductie van het partnerschap kunnen wij de consument direct aan de voorkant al laten zien dat hij bij een betrouwbaar adres is.” Naast JAMES hebben zich ook al enkele andere kandidaten gemeld, waaronder Autoleaseman, een onafhankelijke intermediair voor private leaseproducten uitsluitend met het Keurmerk Private Lease.  
 
Het gebruikmaken door particulieren van private lease groeit sterk. In 2016 stond de teller op 64.000 leasecontracten en eind 2017 werd de grens van 100.000 private leasecontracten overschreden. Een groei van ruim zestig procent in één jaar. Ook in 2018 zet de groei zich door. 
Jan Schrijver; bron gegevens Stichting Keurmerk Private Lease
Geplaatst op 09-10-2018


Share on: