Intelligent weerstation wint 'weerschade preventie wedstrijd'

Netatmo heeft de Weather Damage Prevention Challenge van VIVAT gewonnen. Netatmo heeft een weerstation ontwikkeld dat de persoonlijke woonomgeving minutieus in de gaten houdt. Zo worden temperatuur, luchtvochtigheid, omgevingsgeluiden en CO2 gemeten; zowel binnen als buiten.

Hiermee kunnen gebruikers hun huis beter beschermen tegen klimaat-gerelateerde schades en daarmee hun woning tegelijkertijd veiliger, gezonder en comfortabeler maken. VIVAT en Netatmo gaan nu de mogelijkheden onderzoeken hoe een verdere samenwerking kan worden ingevuld.

Over de Weather Damage Prevention Challenge            
Afgelopen zomer deed VIVAT een oproep aan start-ups en scale-ups om mee te denken over oplossingen om schade door extreem weer te voorkomen. Veel start-ups uit binnen- en buitenland reageerden met goede ideeën en concrete producten. Uit het diverse aanbod selecteerde de jury vijf partijen, die op donderdag 27 september hun ideeën mochten pitchen.

Verzekeraar VIVAT werkt in de Weather Damage Prevention Challenge samen met tech-mediabedrijf The Next Web (TNW). Het doel is om gezamenlijk innovatieve, technologische oplossingen te vinden om weer-gerelateerde schades op de meest impactvolle manier te voorkomen. De start-up met de beste oplossing krijgt een partnership met VIVAT, om deze verder te ontwikkelen en uit te rollen bij een van de merken van VIVAT (Reaal of nowGo).

Jury-oordeel
Edwin Grutterink, juryvoorzitter en General Manager Schade bij VIVAT: “De huidige klimaatverandering gaat gepaard met flinke regen-, hagel- en onweersbuien, maar ook met grote droogte of stevige stormen. Dit leidt steeds vaker tot grote schades aan o.a. woningen en auto’s. Voor onze labels Reaal en nowGo zijn we altijd opzoek naar innovatieve oplossingen om overlast en ellende bij onze klanten te voorkomen. Het weerstation van Netatmo zorgt ervoor dat de consument snel op de hoogte wordt gesteld als er extreem weer in aantocht is, waardoor er eerder preventieve maatregelen kunnen worden getroffen, soms zelfs al automatisch. Hierdoor worden overlast en schades sterk verminderd. Wij kijken erg uit naar de samenwerking met Netatmo en hopen snel mooie resultaten te kunnen laten zien voor onze klanten.”

Samenwerking Netatmo en VINCE            
Edwin Aartman (foto), Netatmo Benelux: “We zijn erg blij met het winnen van de Weather Damage Prevention Challenge. We hebben al een concreet eindproduct waarmee een verzekeraar als VIVAT zijn klanten echt kan helpen bij het voorkomen van schade. We gaan naar een toekomst waar apparaten steeds meer met elkaar gaan praten en elkaar beïnvloeden, denk bijvoorbeeld aan dakramen die automatisch sluiten als er regen op komst is. Op basis van de data van onze weerstations kan er zo een keten gevormd worden van slimme producten, die echt gaan helpen bij het waarschuwen tegen extreem weer. We willen samen met VIVAT gaan onderzoeken welke data er nog meer kunnen worden gekoppeld aan onze weerstations en hoe we de data van onze sensoren nog verder kunnen inzetten om overlast te voorkomen. We kijken erg uit naar de samenwerking met het innovatiecentrum van VIVAT (VINCE) en naar de toekomstige ontwikkelingen.”     
     
 
Jan Schrijver; bron gegevens en foto's Vivat
Geplaatst op 01-10-2018


Share on: