Een avond over 'niet objectiveerbaar letsel'

Op 4 oktober was het NIS te gast bij Unigarant voor een avond over 'niet objectiveerbaar letsel' dat vanuit twee perspectieven werd belicht. Na een heerlijk Oosters buffet, nam Petra Oskam van Kennedy van der Laan de aanwezigen mee in de juridische ontwikkelingen op het gebied van niet objectiveerbaar letsel.

Hoe gaat de rechter heden ten dage om met de beoordeling van de causaliteit in whiplashzaken? Welke verweermogelijkheden zijn er zoal? Uiteraard kwam het arrest 'Zwolsche Agemeene / De Greef' uitgebreid aan bod. 

Na een korte pauze vertelde Johanneke Stolk van Doen Coaching de aanwezigen over re-integratiemogelijkheden bij mensen met moeilijk objectiveerbaar letsel. Na zelf een ernstig ongeval te hebben meegemaakt, besloot zij haar ervaring in te zetten om zo slachtoffers te helpen. Zij vertelde hoe zij het schaderegelingstraject had ervaren. Dit traject met alle verschillende spelers en instanties zorgde bij haar voor moeilijk objectiveerbare klachten. Zij besloot uiteindelijk de neerwaartse spiraal om te buigen door zelf de regie te nemen. Zij helpt nu als ervaringsdeskundige slachtoffers te re-integreren waarbij een persoonlijke niet zakelijk aanpak voorop staat. Inmiddels heeft zij in opdracht van een aantal verzekeraars verschillende langlopende kwesties in korte tijd succesvol afgerond. 

Volgende maand, donderdag 1 november 2018, is het NIS te gast bij het Waarborgfonds Motorverkeer / De Vereende op Boerderij Het Lansingerland. In het groen onder de rook van Rotterdam en tussen de koeien wordt het onderwerp Affectieschade onder de loep genomen. Leden kunnen zich aanmelden via de NIS-site 


Foto: Het bestuur van het NIS, van links naar rechts: 
Diny de Neef: secretaris
Annemiek van Reenen-Ten Kate: voorzitter
Inkie Stoop: vice-voorzitter
Sophia van der Waal: bestuurslid en mede-organisator 
(Fred Zwarts afwezig)
Jan Schrijver; bron gegevens en foto NIS
Geplaatst op 08-10-2018


Share on: