Ecclesia Gruppe (moeder van Concordia de Keizer) neemt Gebr. Sluyter over

De Ecclesia Gruppe, een internationale verzekeringsmakelaar, verstevigt zijn positie in de Nederlandse markt door de overname per 1 oktober 2018 van de Rotterdamse verzekeringsmakelaar Gebr. Sluyter.

Gebr. Sluyter is door de overname onderdeel geworden van de in Detmold (Duitsland) gevestigde Ecclesia Gruppe, waartoe in ons land ook Concordia de Keizer en Finance & Insurance behoren. "De overname past in de strategie van Ecclesia om in de gekozen marktsegmenten de klanten op alle gebieden, van riskmanagement en employee benefits  tot schadebehandeling, van het best mogelijke advies te kunnen voorzien", zo luidt een toelichting in het naar aanleiding van de acquisitie uitgevaardigde persbericht.
 
Gebr. Sluyter  is een van de grotere niche makelaars op het gebied van maritieme- en transportverzekeringen. Het bedrijf is met circa 50 medewerkers sterk aanwezig in deze sectoren maar adviseert ook in andere marktsegmenten. Babbert Diesel, directeur van Gebr. Sluyter: ,, We zijn verheugd en trots om ons bij een grote en sterke partner als Ecclesia aan te sluiten en hebben er het volste vertrouwen in dat de overname het bedrijf succesvol verder zal brengen. De keuze voor Ecclesia is gemaakt omdat zij waardering hebben voor  de specialismes die ons al bijna 100 jaar sterk maken en respect hebben voor onze eigen identiteit. De directie heeft daarom een meerjarig commitment afgegeven om actief in het bedrijf te blijven.” Per 1 oktober zijn A.E.R. (Bebbert) Diesel en  J. (Jeroen) Salz herbenoemd tot directeur. Zij blijven zoals voorheen gezamenlijk de directie voeren.
 
Logische stap  
Jochen Körner, Managing Director van de Ecclesia Gruppe ziet de overname als ‘een logische stap voorwaarts’. ,,Ecclesia heeft sinds enige tijd het doel om binnen de Benelux een van de grootste spelers te worden op het gebied van maritieme- en transportverzekeringen. Samen met onze vestigingen in België en Nederland kunnen we de verschillende havens en logistieke dienstverleners uitstekend bedienen. De overname zal leiden tot een slimme en complete combinatie van diensten, waardoor wij onze klanten nog beter kunnen ontzorgen.“
 
Door de overname heeft Ecclesia in Nederland zo’n 175 medewerkers. Deze zullen werkzaam blijven bij de verschillende locaties in Rotterdam en Amsterdam. 
 
Over Ecclesia
De Ecclesia Gruppe is opgericht in 1909. De internationale verzekeringsmakelaar heeft vestigingen in 8 Europese landen met circa 1550 medewerkers. De grootste dochtermaatschappij in Nederland is Concordia de Keizer. Concordia de Keizer neemt een onafhankelijke positie in voor de Nederlandse markt. Na deze overname behoort Ecclesia tot de top 5 van internationale beursmakelaars in Nederland. 
 
Over Gebr. Sluyter 
Gebr. Sluyter werd in 1920 opgericht en is gevestigd in het World Trade Center aan het Beursplein in Rotterdam. Met ongeveer 50 medewerkers worden klanten bediend in verschillende marktsegmenten. Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in de maritieme en transportsector.
Jan Schrijver; bron gegevens Ecclesia Gruppe
Geplaatst op 01-10-2018


Share on: