Digitale oplossing afhandeling autoschade Belgische fleetmarkt

Verzekeringsmakelaar Aon en het digitale platform voor autoschadeherstel Fixico lanceren samen een "volledig digitale oplossing om autoschades af te handelen". Aon’s claims management services worden aangevuld door het digitale platform van Fixico. Deze nieuwe oplossing zal aangeboden worden aan de fleetklanten van Aon in België.


"Zo kunnen voertuigvloten hun reparatiedoorlooptijden en herstelkosten drastisch verlagen en worden er door het transparante proces waardevolle inzichten geleverd aan alle betrokkenen", aldus het persbericht namens beide partijen. Dat gaat verder: "Het digitale platform voor autoschadeherstel van Fixico ontsluit een uitgebreid landelijk en onafhankelijk netwerk van geselecteerde en kwalitatieve carrosseriebedrijven. Daarnaast worden, door de digitalisering, activiteiten die geen waarde toevoegen verwijderd uit het proces en kunnen aangesloten carrosseriebedrijven hun werkplaatsbezetting op een innovatieve manier optimaliseren. Deze unieke werkwijze zorgt ervoor dat de fleetklanten van Aon én hun bestuurders zowel tijd als kosten gaan besparen. Dankzij deze innovatieve oplossing beleven bestuurders voortaan een superieure klantervaring tijdens schadeafhandeling."

“Als leider in risk-management en industriële verzekeringsmakelarij streven we er altijd naar om onze klanten de beste oplossingen aan te bieden. We zijn verheugd dat we deze tool als eerste naar de Belgische fleetmarkt kunnen brengen”, stelt Al Pijnacker, Managing Director Automotive-Marine-Affinity bij Aon Belgium.

“De wereld verandert snel: digitalisering en innovatie wijzigen de manier waarop we met autoschade omgaan”, zegt Derk Roodhuyzen de Vries, Fixico’s CEO en Co-founder.

Op dit moment is Fixico - met hoofdkantoor in Amsterdam - actief in Nederland, België en Duitsland en werkt het samen met een netwerk van 1.500 carrosseriebedrijven. Fixico heeft tot nu toe meer dan 150.000 schades verwerkt. 

 
Jan Schrijver; bron gegevens en afbeelding Aon en Fixico
Geplaatst op 02-10-2018


Share on: