Diefstalmeter Magazine van KIWA SCM

Kiwa SCM heeft het 'Diefstalmeter Magazine' gelanceerd in de BNR-radiouitzending De Ochtendspits. Dit is een acht pagina's tellende factsheet brochure met de autodiefstalcijfers van 2017. Vorig jaar was het totale schadevolume door diefstal van auto’s bijna 194 miljoen euro, zo meldt KIWA SCM.

Ook wordt gemeld hoe een autobezitter of autokoper het diefstalrisico van een bepaalde auto te weten kan komen door middel van de zogenoemde Diefstalmeter. "Met de Diefstalmeter ziet u in één oogopslag de effectiviteit van gecertificeerde voertuigbeveiliging in een personenauto. Vul een kenteken in of zoek op merk, type en bouwjaar en de website laat het diefstalrisico zien zónder en mét VbV-SCM certificaat. Ook wordt er meteen een risicoklasse aan de uitkomst gehangen, die aangeeft of de auto makkelijk of moeilijk te stelen is.
In de toekomst laat www.diefstalmeter.nl niet alleen zien hoe groot de kans is op diefstal van een auto, maar ook op diefstal uit een auto. Zo weet u ook hoeveel risico u loopt op inbraak in uw auto om bijvoorbeeld het navigatiesysteem, de airbags of het stuurwiel te bemachtigen."

"Het stuurwiel, airbags en het navigatiesysteem: die zijn gewild bij inbraak uit auto’s. De figuur hiernaast laat zien hoe vaak dieven onderdelen uit auto’s ontvreemden – in 2017 bijvoorbeeld ongeveer 4.500 navigatiesystemen (losse navigatiesystemen buiten beschouwing gelaten). Het verschil tussen diefstal van onderdelen uit auto’s met en zonder alarmcertificaat is duidelijk zichtbaar. De hier getoonde cijfers zijn slechts een indicatie. Zo zijn diefstalschades aan leaseauto’s niet meegenomen."

Via deze link kunt u het Diefstalmeter Magazine bekijken.

 
Jan Schrijver; bron gegevens en afbeelding KIWA SCM
Geplaatst op 12-10-2018


Share on: