CED breidt Raad van Bestuur uit met CTO

Per 1 oktober 2018 is Fran├žois Goffinet aangetreden als Chief Transformation Officer (CTO) van CED Group. Hij is daarmee naast de CEO en CFO de derde bestuurder in de Raad van Bestuur. Met zijn aanstelling zet CED in op een versnelde (digitale) transformatie van de organisatie, zoals die enkele jaren geleden is ingezet.

"Sinds 2013 bouwt CED aan zijn nieuwe strategie van full service dienstverlener met een integraal aanbod voor noodhulpverlening, schademanagement en hersteldiensten. Er werden nieuwe diensten in de markt gezet, zoals de Repair dienstverlening, Schade Manager Thuis en Interim Professionals. Dit alles ondersteund door innovatieve digitale technieken, zoals CED Connect, het unieke geautomatiseerde platform voor schadebehandeling. Deze koers leidde tot groei in binnen- en buitenland, mede ondersteund door een financieel krachtige nieuwe aandeelhouder sinds 1 januari 2018: BlackFin Capital Partners", zo laat CED in het persbericht naar aanleiding van de benoeming weten. "Bij zowel de Raad van Commissarissen van CED als bij de Raad van Bestuur leeft de overtuiging dat de potentie van CED om van waarde te zijn nog velen malen groter is. Bijvoorbeeld door nog sterker in te zetten op procesoptimalisatie en -automatisering. Met het aantreden van Goffinet heeft CED nu ook de bestuurlijke slagkracht in huis die hiervoor noodzakelijk is. Naast CEO Hans Coffeng en CFO Lourens Schouwing zal CTO François Goffinet vorm en vaart gaan geven aan de beoogde (digitale) transformatie van CED Group. In deze rol geeft hij direct leiding aan de divisies in de verschillende landen, ICT en de Projectmanagement organisatie."

De tweetalige Belg François Goffinet (47) heeft zijn sporen verdiend in de financiële sector. Na zijn studie aan de Solvay Business School in Brussel liep zijn carrièrepad langs KMPG, Bain & Company (consultant financial services, en in tweede instantie partner), Barclays Bank in Londen (Head of Strategy) en Euroclear (diverse seniorrollen). CEO Hans Coffeng zegt blij te zijn met de ervaren derde man aan het roer: "In de persoon van Goffinet verzekeren we ons ervan dat we de focus en ‘knowhow’ in huis hebben om onze dienstverlening nóg efficiënter en kosten effectiever te maken voor onze klanten. Als CED blijven we in beweging, om te beschermen en te behouden wat voor mensen van waarde is."
Jan Schrijver; bron gegevens en foto CED
Geplaatst op 01-10-2018


Share on: