Brandweer opnieuw genomineerd voor beste website

Brandweer.nl is genomineerd voor de ‘website van het jaar 2018’. In 2017 werd brandweer.nl al door het publiek verkozen tot overheidswebsite van het jaar. “We hebben afgelopen jaar weer grote stappen gezet en zijn weer beter dan vorig jaar”, zegt Jörgen Lucas, Platformcoördinator brandweer.nl. “Er is goed naar onze bezoekers geluisterd en onderzocht wat zij willen zien.“

Alles wordt voorgelezen
Alle informatie op brandweer.nl is nu ook toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Door een klik op een speaker-icoontje wordt alle tekst op de website voorgelezen. “Eigenlijk zou het niet bijzonder moeten zijn dat een overheidswebsite deze functie heeft, maar het blijkt dat veel websites niet toegankelijk zijn voor deze mensen”. Volgens Lucas, “Meer dan 350.000 Nederlanders hebben een visuele beperking. Met de voorleessoftware op brandweer.nl kan ook deze grote groep mensen de tips over brandveiligheid en het werk van de brandweer voorgelezen krijgen en kunnen zij alles te weten komen over de kazernes in de buurt.”

Open dagen
Elke brandweerkazerne in Nederland heeft nu zijn eigen deel op de website waarmee zij goed kunnen laten zien wat zij doen. Daarnaast bleek dat er veel werd gezocht op ‘Open dagen’, ‘werken bij de brandweer’ en ‘Koolstofmonoxide’. Die informatie staat nu prominent op de site.

Bezoekers bepalen inhoud
Heel eenvoudig geven elke dag meer bezoekers feedback en stellen allerlei soorten vragen. “Wij zorgen er door slimme technieken voor dat de vragen bij de juiste regio’s en afdelingen terechtkomen. Een bezoeker hoeft zich daar niet druk om te maken. Daardoor is een groot aantal onderwerpen het afgelopen jaar toegevoegd aan de website over bijvoorbeeld het werk van de brandweer, natuurbranden, pelletkachels, veilig het natuurijs op en wanneer men 1-1-2 moet bellen bij storm- en wateroverlast.”

Stem op brandweer.nl
Vindt u ook dat de site van de brandweer de publieksprijs moet krijgen? Hier kun u uw stem uitbrengen op brandweer.nl
https://websitevhjaar.nl/vote/brandweer/index.html

 
Jan Schrijver; bron gegevens en foto Brandweer Nederland
Geplaatst op 04-10-2018


Share on: