BIPAR, FERMA en Insurance Europe brengen 'gids voor cyberverzekering' uit

BIPAR, FERMA en Insurance Europe hebben vandaag een gezamenlijke gids uitgegeven om bedrijven en organisaties behulpzaam te zijn bij het begrijpen van de behoefte aan een cyberverzekering en het afstemmen daarover met verzekeraars en intermediairs. Deze gezamenlijke gids is tot stand gekomen in samenwerking met assurantiemakelaars Aon en Marsh.

De gids met als titel 'Preparing for cyber insurance' werd vandaag gepresenteerd op de tweede dag van het FERMA Seminar in Antwerpen. De 26 pagina’s omvattende gids bevat tools om bedrijven en organisaties te helpen met het evalueren van offertes op het gebied van cyberverzekeringen en hoe deze aanbiedingen praktisch te vertalen naar de situatie van hun bedrijf of organisatie. 

Jo Willaert, de president van FERMA: “Deze gids is de eerste in zijn soort en is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van riskmanagers, verzekeraars en intermediairs om bedrijven en organisaties effectief te helpen om hun behoefte aan cyberverzekeringen te bespreken. Het is onze ambitie om de inkopers van verzekeringen te ondersteunen bij het selecteren van de verzekeringsoplossingen die het beste tegemoetkomen aan hun behoeften. 

Terwijl recente cyberincidenten bedrijven en organisatie veel bewuster hebben gemaakt van de cyberrisico’s die zij lopen en bewuster van de noodzaak van het managen van de cyberveiligheid, worstelen veel bedrijven en organisaties nog met het vertalen van het belang dat zij hechten aan cyberveiligheid naar concrete acties.

Cyberverzekereing is onderdeel van een range aan beschikbare opties voor bedrijven en organisaties om hun cyberveiligheid en herstellingsvermogen op te bouwen. De oplossingen die door verzekeraars worden geboden, bieden niet alleen (financiële) verzekeringsdekking, maar ook preventive-advies en ondersteuning bij de matiging en herstel van de schade in het geval van een cybergerelateerd incident.”

Michaela Koller, director general van Insurance Europe: “Er zijn verschillende instrumenten beschikbaar om het weerstandsvermogen van een bedrijf of organisatie te verbeteren, waarvan cyberverzekering er een is. We hopen dat deze gids bedrijven en organisaties zal helpen het vereiste niveau van bescherming te bepalen.”   

Ulrich Zander, voorzitter van BIPAR: “In de cyberrisk- en cyberverzekeringsmarkt, welke markt een nieuwe en snel veranderende omgeving is,  geeft deze brochure een algemene indicatie van de complexiteit en voorziet het in een startpunt voor een goede dialoog over hoe verzekeringsintermediairs klanten kunnen assisteren in dit specifieke gebied.”

De gids, waarvan de publicatie samenvalt met de cyberveiligheidmaand van de EU, is vanaf deze webpagina van de FERMA-site te downloaden.

FERMA is de Europese koepelorganisatie van nationale verenigingen van riskmanagers. Insurance Europe is de Europese koepelorganisatie van nationale verenigingen van verzekeraars. BIPAR is de Europese koepelorganisatie van nationale verenigingen van assurantieintermediairs. 
 
Jan Schrijver; bron gegevens FERMA, BIPAR, Insurance Europe
Geplaatst op 09-10-2018


Share on: