Bert Sonneveld voorzitter 70-jarige Federatie van Assurantieclubs

Gisteren heeft de Federatie van Assurantieclubs met de leden van de 11 aangesloten assurantieclubs het 70-jarig jubileum gevierd. Dat gebeurde in Wijnhuis Robbers & van den Hoogen in Arnhem. "Samen met enthousiaste vakgenoten bouwen de Federatie en de assurantieclubs aan vakontwikkeling en netwerk", zo wordt omschreven waar men voor staat. Bert Sonneveld (geheel links op de foto) is de nieuwe voorzitter.


"Een 70-jarige. Daar hoort een traktatie bij. Het is een traktatie waarin samenwerking en toekomst centraal staan. Het heeft te maken met kennisdelen. En het onderstreept de toegevoegde waarde van de Federatie: alle leden van de aangesloten assurantieclubs krijgen tot 1 april 2019 als cadeau een gratis abonnement op Federatie PA Pro. Dat is een Permanent Actueel tool. Leden kunnen ook gebruik maken van Wft-PE-oefenexamens of studiemateriaal en een nieuwsblog. Ook dat is tot 1 april 2019 gratis. Daarna is het afhankelijk van de assurantieclub hoe het verder loopt; dat kan als onderdeel van de contributie zijn of als een toevoeging op het lidmaatschap", aldus de jubilerende Federatie.

Nieuwe voorzitter
Tijdens het jubileum overhandigde Gérard Teurlings de voorzittershamer aan Bert Sonneveld. Bert is de eerste onafhankelijk voorzitter van het Federatiebestuur, waarin alle aangesloten clubs nu direct een afvaardiging kunnen hebben. Want er is een bestuurslaag tussenuit gehaald, met als doel dat het Federatiebestuur nog slagvaardiger kan handelen.

Bert Sonneveld is Manager Marketing & Acceptatie bij de Vereende en is als nevenfunctie politiek actief voor de CDA in Europa en in zijn eigen gemeente. Over zijn motivatie om deze nieuwe nevenfunctie te aanvaarden zegt hij: “Ik zie veel toekomst in het vakmensschap, in het beroep, in de kennis en ervaring en in het aanzien van onze professie. Mijn doel is om de trots binnen de branche terug te helpen brengen”.

De overige bestuursleden zijn Gérard Teurlings (tot 2020 in verband met een goede overdracht), Erik van den Berg, Edward van Gilst, Maurice Smit, Patrick Janssen, Ralph Cadier, Roderik Rietsema en Wim Maas.
Jan Schrijver; bron gegevens en foto Federatie van Assurantieclubs
Geplaatst op 12-10-2018


Share on: