One Conference cybersecurity conferentie

De internationale cybersecurity conferentie 'One Conference' vindt op dinsdag 2 en woensdag 3 oktober in het World Forum Den Haag plaats. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat organiseren deze editie met het thema ‘One Conference 2018: ‘Merging worlds – securing the connected future’.

De eerste dag van de One Conference 2018 wordt geopend door minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus, de tweede dag wordt geopend door de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer (foto).
 
Tijdens verschillende sessies zullen circa zestig binnen- en buitenlandse experts vanuit bedrijfsleven, wetenschap en de cyberveiligheid ingaan op actuele en verschillende onderwerpen zoals de economische kansen die digitalisering biedt en op de dreigingen die er zijn op het terrein van cybersecurity. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn de human factor in cyber security, de aanpak van cybercrime zoals het oprollen van Hansa Market en No More DDOS, Internet of Things (IoT) en onderzoeken naar recente cyberaanvallen.
 
Gedurende de twee dagen spreken experts als Raj Samani (McAfee), Jeanette Manfra (Department of Homeland Security), Michel van Eeten (Universiteit Delft), Gert Ras (Nationale Politie, THTC), Jelle Niemantsverdiet (Deloitte) en Ronald Deibert (Citizen Lab, University of Toronto).
 
Tijdens de One Conference wordt op dinsdag 2 oktober door waarnemend NCTV Patricia Zorko de fototentoonstelling 'Hackers handshake' van fotograaf Tobias Groenland geopend. Groenland heeft samen met journalist Chris van 't Hof een groep ethische hackers geportretteerd om in beeld te brengen hoe zij een waardevolle bijdrage leveren in het digitaal veilig houden van Nederland. 

One Conference is een van de evenementen die komende week tijdens de Cyber Security Week plaatsheeft.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jan Schrijver; bron gegevens ministerie van Justitie en Veiligheid; foto Rijksoverheid
Geplaatst op 25-09-2018


Share on: