Vijf genomineerden Rob Insinger Duurzaamheid Award

Op 13 september tijdens het netwerkevent van Duurzaam Herstel wordt bekend wie winnaar is van de Rob Insinger Duurzaamheid Award 2018. De genomineerden zijn vandaag bekendgemaakt.

De genomineerden (in willekeurige volgorde) zijn:
• Wurth Nederland B.V. lanceert een gratis digitaal gevaarstofmanagement portal (ISI genoemd) dat helpt bij het inzichtelijk maken van regelgeving rondom gevaarlijke stoffen, het beheren van de noodzakelijke documenten van de chemieproducten die het bedrijf gebruikt en helpt bij het kiezen van de juiste voorzorgsmaatregelen zoals persoonsbeschermingsmiddelen. 
 
• Dolmans Calamiteiten Diensten B.V. is genomineerd voor een plafondreinigingtechniek waarmee er minder verspreiding van schoonmaakmiddelen plaatsvindt en men ergonomisch kan werken. Hiermee wordt het milieu minder belast en draagt men eraan bij dat de medewerkers gezond hun pensioen halen.
 
• Zegers Bouw B.V. dingt mee met de ‘Qarakter’ een innovatieve formule voor het renoveren van badkamers met een doorlooptijd van slechts drie dagen. De renovatie vindt plaats met een hoogwaardig coatingsysteem als afwerklaag dat zeer bestendig en snel gebruiksklaar is. Door de bestaande ondergronden te handhaven, is er weinig sloopwerk nodig (nauwelijks overlast) én ontstaat er weinig afval.
 
• Eco-Point B.V. heeft als missie minder belastende producten en systemen te ontwikkelen, waarbij vooral gekeken wordt naar verbetering van kwaliteit. Het portfolio heeft een innovatief karakter door het gebruik van natuurlijke herwinbare grondstoffen zoals de restmateriaal van de suikerbiet, maïs, raapzaad, kokos en citrus. 
 
• Polygon Nederland B.V. werkt sinds 2015 aan de vermindering van zijn CO2-uitstoot. Inmiddels heeft het bedrijf de uitstoot door middel van diverse initiatieven dusdanig verlaagd, dat men CO2 neutraal werkt. Polygon is hiermee het eerste reconditioneringsbedrijf in Nederland dat volledig CO2 neutraal is en hierop ook onafhankelijk is gecontroleerd.
 
Vanaf vandaag kan men niet alleen de promotiefilmpjes van de genomineerden op de website van Duurzaam Herstel bekijken (https://www.duurzaamherstel.nl/rob-insinger-award-2018/), maar kan men ook een stem uitbrengen op het favoriete initiatief. Tijdens het netwerkevenement krijgen de genomineerden de gelegenheid om te pitchen, waarna de aanwezigen een stem kunnen uitbrengen. Beide stemronden samen bepalen de uiteindelijke winnaar van de Rob Insinger Duurzaamheid Award 2018.

Foto: Bert Schreuder (rechts op de foto), key account manager van 3M Nederland, mocht vorig jaar voor de Thinsulate-folie de award en de cheque van 1500 euro in ontvangst nemen uit handen van Betsie Insinger, de weduwe van Rob Insinger. Het prijzengeld van vorig jaar werd door de winnaar, 3M/System-Line, besteed aan verbeteringen aan het Papagenohuis in Laren. Een initiatief van Jaap van Zweden en zijn vrouw Aaltje, voor autistische kinderen 
Jan Schrijver; bron gegevens Duurzaam Herstel
Geplaatst op 30-08-2018


Share on: