Toename aantal pechmeldingen van Nederlanders in buurlanden

De zomerperiode is aangebroken en reizigers hebben zich voorbereid op een zorgeloze (auto)vakantie. Desondanks heeft deze zomer een groeiend aantal Nederlanders te maken gehad met pech onderweg.

Ten opzichte van het jaar 2017 ziet alarmcentrale SOS International in de eerste weken van de zomervakantie van 2018 een stijging van 15,6% in het aantal pechmeldingen in België. Op de tweede plaats staat Duitsland met een plus van 10,1%. De pechmeldingen lopen uiteen van een lekke band tot aan (grotere) problemen met de motor of accu. 

De alarmcentrale SOS International adviseert om voor de reis de auto, caravan, camper of vouwwagen goed na te laten kijken. Dit zijn tips voor een goede start van een autovakantie. 

  • Controleer de bandenspanning van caravan, camper of vouwwagen. De banden kunnen door het lange stilstaan plat worden of er kunnen scheurtjes in komen waardoor zich een klapband kan voordoen.
  • Zorg voor een reserveband. ’S avonds of in het weekend is het namelijk vaak niet mogelijk om een nieuwe band te regelen via de hulpdienst. "In Spanje is het zelfs verplicht om een reservewiel bij u te hebben", aldus SOS International.
  • Controleer het oliepeil en zorg voor voldoende koelvloeistof. Grote afstanden rijden betekent ook meer olieverbruik. Let op; controleer altijd bij een koude motor. 
  • Veilig, ook bij pech. "Komt u stil te staan langs de weg, dan is veiligheid van groot belang. Zorg daarom voor voldoende reflecterende hesjes. In veel landen zoals Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje is dit zelfs verplicht. Hetzelfde geldt voor een gevarendriehoek."
  • Neem een creditcard mee. "Als u pech of schade krijgt aan uw auto en u kunt niet meer verder rijden, dan kan het zijn dat we een huurauto voor u regelen. Bij het ophalen van de auto heeft u een geldige creditcard nodig om de borg te betalen."
  • Vergeet niet om het autohulppakket op de reisverzekering af te sluiten. Bij pech onderweg is het niet vanzelfsprekend dat zaken als een vervangende auto of extra overnachtingskosten gedekt zijn op de autoverzekering. 


    België en Duitsland zijn geliefde vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Zo kan het zijn dat vakantiegangers steeds dichter bij huis op vakantie gaan maar ook worden beide landen gezien als doorreislanden naar andere vakantiebestemmingen.
Margret Wallaard, bron gegevens CED - SOS Internationaal
Geplaatst op 03-08-2018


Share on: