Snelste auto Koenigsegg gespoten door Moses Bil & Lack

Dit is een auto die u niet in de lijstjes van meest verkochte automerken zult zien, een Koenigsegg. Koenigsegg Automotive AB is een op 12 augustus 1994 opgerichte Zweedse fabrikant van high-performance sportwagens.

Het hier afgebeelde type is de Agera RS, waarvan er sinds 2015 in het totaal 22 zijn geproduceerd. Met dit type heeft het merk snelheidsrecords in handen. Koenigsegg zette het officiële record november jl. op 444,6 kilometer per uur en mag zich daarmee de fabrikant van de snelste straatlegale productie-auto noemen. De topsnelheid op een verlaten strook asfalt in Nevada lag zelfs op 457,49 kilometer per uur.

De Zweed Mose Freyer en zijn familiebedrijf, Moses Bil & Lack, spuiten auto's voor Koenigsegg Automotive. Het schadeherstelproces voor een Koenigsegg kan tot 1.200 uur in beslag nemen. "Het omvat een minutieuze aanpak waarbij de productkeuze cruciaal is. Om continu betrouwbaarheid en kwaliteit te leveren, vertrouwt Freyer al 30 jaar op het in Wuppertal gevestigde schadeherstelmerk Standox", zo meldt de Duitse lakleverancier met trots. 

Mose Freyer startte Moses Bil & Lack in 1991. “Ik spoot mijn eerste auto in 1977 en werkte in de jaren tachtig als autocarrosserie spuiter, maar ik ben volledig autodidactisch,” zegt Freyer. Tegenwoordig heeft zijn bedrijf een faciliteit van 5.000m2, ongeveer 50 werknemers en klanten die 's werelds meest exclusieve automerken rijden.
Jan Schrijver; bron gegevens Standox, Autoweek, Wikipedia
Geplaatst op 07-08-2018


Share on: