Opvallende stijging in aantal hulpmeldingen uit Turkije

Nederlanders gaan massaal weer met vakantie naar Turkije. Dat concludeert alarmcentrale SOS International aan de hand van het aantal (hulp)meldingen dat binnenkomt. "Ten opzichte van het jaar 2017 zien we, halverwege de zomervakantie van 2018, een stijging van 25% in het aantal hulpmeldingen vanuit Turkije. Het aantal dossiers is inmiddels weer gelijk aan 2014 en 2015", aldus de alarmcentrale.

“De afgelopen twee jaar hebben we te maken gehad met een daling in het aantal hulpmeldingen afkomstig uit Turkije. Vanwege de politieke spanningen kozen veel Nederlanders voor een andere vakantiebestemming”, zegt Peter Tangstrøm, operationeel directeur van SOS International. "Nu het politiek rustig is en de prijzen laag zijn ‘durven’ vakantiegangers weer af te reizen naar Turkije."
 
"De meest opvallende hulpvragen uit Turkije die we dit hoogseizoen zien, zijn dat steeds meer mensen last hebben van een oorontsteking tijdens hun vakantie, zo’n 41% meer dan vorig jaar. Infectieziekten en parasitaire aandoeningen, zoals diarree, staat met 34% op een tweede plaats."
 
De alarmcentrale adviseert consumenten de reisverzekering voorafgaand aan de reis te checken en daarbij op de volgende punten te letten: 
"- Controleer of u voor uw vakantiebestemming Europa- of werelddekking nodig hebt en pas uw reisverzekering hier op aan.
- Denk eraan dat bijzondere sporten, zoals duiken, raften of parachutespringen niet standaard zijn meeverzekerd op de reisverzekering. Sluit hiervoor dus extra dekking af.
- Sluit een reisverzekering af met geneeskundige kosten. Mocht u in een buitenlands ziekenhuis komen te liggen waarvan de kosten veel hoger zijn dan in Nederland, of mocht u gerepatrieerd moeten worden, dan bent u hiervoor goed verzekerd."
Jan Schrijver; bron gegevens SOS International (CED); foto door Louise Melchers
Geplaatst op 17-08-2018


Share on: