Nieuwe divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars bij DNB

De Nederlandsche Bank (DNB) voert in de komende periode enkele wijzigingen door in het management van haar toezichtdivisies. Zo wordt per 15 oktober Olaf Sleijpen divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars.

Olaf Sleijpen (48) studeerde economische wetenschappen aan de universiteit van Maastricht en promoveerde in 1999 aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Sinds 2011 is Sleijpen divisiedirecteur bij DNB, na een aantal jaren verantwoordelijk te zijn geweest voor het toezicht op pensioenfondsen en beleggingsondernemingen is hij momenteel divisiedirecteur Toezicht Beleid. Sinds 2007 is Sleijpen ook bijzonder hoogleraar 'European Economic Policy' aan de Universiteit van Maastricht.

Thijs van Woerden wordt per 1 november divisiedirecteur Toezicht Europese Banken. Thijs van Woerden (46) studeerde bedrijfseconomie en trad in 2005 in dienst bij DNB, waar hij diverse leidinggevende functies vervulde. Sinds 2012 geeft Van Woerden leiding aan de divisie Toezicht Verzekeraars.

Maarten Gelderman wordt per 15 oktober divisiedirecteur Toezicht Beleid. Pieter-Reinier Maat wordt per 15 oktober nieuw benoemd in de functie van divisiedirecteur Toezicht Nationale Instellingen.  
Jan Schrijver, bron gegevens DNB, bron foto LinkedIn profiel
Geplaatst op 29-08-2018


Share on: