Meer zoekopdrachten op airconditioning en climate control

AutoScout24, online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s, ziet een verband tussen de zomerse temperaturen de afgelopen maanden en de zoekopdrachten. Naarmate het warmer is, wordt vaker bij de voorkeuren airconditioning en climate control aangevinkt.

Uit de cijfers die de website AutoScout24 bijhoudt, blijkt duidelijk dat het aantal zoekopdrachten op airconditioning en climate control een stijgende lijn vertoont wanneer de temperatuur oploopt. Zo werd er op 1 april 2018 (7°C) gemiddeld aan een derde (34%) van de zoekopdrachten de optie airconditioning of climate control toegevoegd. Met de oplopende temperatuur in Nederland steeg dit in de maanden mei en juni naar gemiddeld 42 procent. In de maand juli zijn deze opties gemiddeld in 45 procent van de zoekopdrachten toegevoegd als filter. Met de grootste piek (47%) op 23, 24 en 25 juli toen de temperatuur steeg naar gemiddeld 30°C.
 
Populairste occasions
Naar welke auto’s zoeken Nederlanders vooral in de warme zomer die we nu meemaken? Volgens de statistieken van AutoScout24.nl zijn dit momenteel de populairste tweedehands occasions:
1. Volkswagen Golf 
2. Audi A3 
3. BMW 3-serie 
4. Audi A4 
5. Ford Focus
 
In juli 2018 stonden er gemiddeld 250.000 occasions te koop bij AutoScout24.nl, en dat is naar eigen zeggen van de website 'het grootste aanbod van Nederland'. 
Jan Schrijver; bron gegevens AutoScout24; bron foto Noordermeer Mobiliteitsexperts B.V. op AutoScout24
Geplaatst op 14-08-2018


Share on: