Mannen meer behoefte aan hulp bij inparkeren dan vrouwen

Park assist, Adaptive Cruise Control (ACC) en Lane Departure Warning System (LDWS); steeds meer auto’s zijn uitgerust met sensoren en automatische functies. Allsecur onderzocht welke slimme functies het meest worden gewaardeerd door Nederlandse automobilisten. 24% van de Nederlanders vindt parkeersensoren een absolute must in de auto; bij mannen ligt dit op 30%.


Parkeersensoren – die waarschuwen met een geluidssignaal wanneer een object te dichtbij komt tijdens het inparkeren – blijken veruit de meest populaire ondersteunende functie in de auto. Zo geeft bijna een kwart (24%) van de Nederlanders aan dat zij niet zonder deze technologie zouden kunnen. Ron Adams, Brand Manager bij Allsecur, licht toe: “Het cliché dat vrouwen meer moeite hebben met zelfstandig inparkeren lijkt niet op te gaan. 30 procent van de mannen zegt parkeersensoren een must te vinden, tegen slechts 18 procent van de vrouwen. Blijkbaar hebben mannen meer behoefte aan een parkeerhulp en vinden vrouwen dat zij dit prima zelf kunnen.”
 
Naast de dagelijkse assistentie bij het inparkeren vinden Nederlandse automobilisten nog een paar 'hulpjes' onmisbaar onderweg. Hieronder staat de top vijf van favoriete slimme systemen in de auto:
1. Parkeersensoren (24%) 
2. Automatisch noodremsysteem (15%) 
3. Parkeercamera (12%) 
4. Adaptive Cruise Control (11%) 
5. Lane Departure Warning System (8%)
 
Gevraagd naar welk technisch snufje Nederlanders het 'meest veilig' vinden, staat een automatisch noodremsysteem – dat waarschuwt of remt wanneer een aanrijding dreigt – met stip op nummer één bij ruim de helft van de Nederlanders (52%). Parkeersensoren staan met 14 procent op de tweede plaats, gevolgd door Adaptive Cruise Control – een systeem dat de snelheid automatisch aanpast aan de voorganger – met 12 procent op een derde plek.
 
“Veiligheid op de weg is van levensbelang en een aantal van deze slimme functies draagt hieraan bij. Dat is een goede en belangrijke ontwikkeling, want met deze intelligente auto’s wordt ook de kans op schade aanzienlijk kleiner. Autorijden is veel veiliger geworden en het aantal autoschades daalt dan ook door deze geavanceerde technologieën. Echter stijgt het gemiddelde schadebedrag door de hogere reparatiekosten van deze functies wel”, aldus Adams.
 
Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Team Vier onder 1.019 respondenten in juni 2018.
Jan Schrijver; bron gegevens Allsecur
Geplaatst op 13-08-2018

< VorigeVolgende >


Share on: