Jochem Davids nieuwe Chief Marketing Officer bij CCS

Jochem Davids (34) vertrekt na anderhalf jaar bij de Nederlandse insurtech startup InsureApp. Hij is vanaf vandaag, 1 augustus, CMO (Chief Marketing Officer) bij CCS.

Jochem Davids (foto) versterkt vanaf vandaag het management van CCS op het gebied van strategische marketing en communicatie. Hij was vanaf de lancering begin 2017 het gezicht van InsureApp: “De reacties over de mogelijkheden van het InsureApp platform zijn louter positief, zowel in Nederland als in het buitenland. InsureApp is daarom ook meerdere keren beloond met prestigieuze nominaties en awards. Van een EFMA Accenture Award tot meest recent een Paris FinTech Award. Nominaties en awards zijn echter geen garantie voor substantiële omzet of venture capital financiering en zoals voor elk gezond bedrijf geldt ook bij een startup dat op enig moment de schoorsteen moet gaan roken."

InsureApp biedt een mobiel platform aan waarmee automatisch gegenereerde klantprofielen kunnen worden ingezet bij het op maat maken van verzekeringen (bijvoorbeeld een rijgedrag autoverzekering) of op het juiste moment aanbieden van verzekeringen (bijvoorbeeld reisverzekeringen). Davids: “We hebben ons vanaf het begin breed georiënteerd. Van on-demand schadeverzekeringen tot auto, wonen maar ook zorg en leven. Dat is met een klein team erg moeilijk om dan voldoende krachtig een markt segment te bewerken. Daarom kiest InsureApp er nu voorlopig voor om focus aan te brengen op een gebied waar veel kennis en ervaring zit: auto gecombineerd met rijgedrag en context. Dat betekent een aangescherpte koers die een andere stijl vraagt in aanpak en aansturing.”  

InsureApp is een initiatief van RISK waar onder meer ook Fairzekering en Voorop vandaan komen. InsureApp is een propositie die voortkomt uit de geleerde lessen van de persoonlijke rijgedrag autoverzekeringen, maar die veel breder toepasbaar is. De taken van Jochem Davids zullen binnen risk.nl worden overgenomen door Marlies Haag (27) en Tony Dingemanse (31), beiden vanaf het begin betrokken bij InsureApp. 
Jan Schrijver; bron gegevens InsureApp
Geplaatst op 01-08-2018


Share on: