Vereniging Jonge Professionals Personenschade; om elkaar ook buiten de behandeling van een zaak tegen te komen

De VJPP richt zich op professionals tot 40 jaar, werkzaam binnen de wereld van personenschade in de brede zin van het woord: advocaten aan beide zijden, belangenbehartigers, (rechtsbijstand)verzekeraars, schaderegelaars, wetenschappers, evenals medisch adviseurs, arbeidsdeskundigen en rekenkundigen. De VJPP heeft tot doel deze jonge professionals met elkaar in contact te brengen.

In oktober 2015 is de Vereniging Jonge Professionals Personenschade (VJPP) opgericht en inmiddels kent de vereniging ruim 300 leden. Vier keer per jaar wordt er een inhoudelijke lezing georganiseerd. Mei jl. was het tiende event van de VJPP in Leiden. Deze bijeenkomst stond in het teken van veelgemaakte fouten in een letselschadeberekening en verschillende sociale zekerheidswetten in relatie tot herstel van autonomie voor het letselschadeslachtoffer. Sinds de oprichting heeft de vereniging onder meer mr. dr. Arvin Kolder, dr. Rianka Rijnhout en prof. Siewert Lindenbergh als spreker mogen verwelkomen. De lezingen hebben uiteenlopende onderwerpen. Thema’s als zorgschade, smartengeld en affectieschade, fraude in de letselschadebranche en taal- en cultuurbarrières in de letselschade zijn reeds aan bod gekomen.

Netwerkaspect
De locatie wordt afgewisseld. Eerdere bijeenkomsten hebben onder meer in Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht plaatsgevonden. Na iedere lezing vindt er aansluitend een gezellige borrel plaats waar in informele setting kan worden nagepraat. In de zomer wordt er tevens een pubquiz en gezellige bbq georganiseerd. Deze zal dit jaar plaatsvinden op 30 augustus bij Beachclub FONK in Scheveningen, aanvang 17.30 uur. Voorafgaand aan de pubquiz vindt vanaf 15.30 een lezing plaats. Mr. dr. Arvin Kolder, advocaat bij PUNT Letselschade Advocaten zal ingaan op de problematiek van de aansprakelijkheid voor letselschade in sport- en spelsituaties. De middag wordt - na de pubquiz - afgesloten met een bbq. 

Waarom opgericht?
De vereniging is opgericht door Saskia de Groot (SAP Letselschade Advocaten) en Anouk Oude Hergelink (Universiteit van Amsterdam). Saskia: “Er zijn jonge professionals werkzaam binnen de personenschade, maar Anouk en ik hadden het idee dat ze elkaar eigenlijk – buiten de behandeling van een zaak – nooit tegenkwamen. We wilden de jonge professionals graag verenigen door het nuttige met het aangename te combineren: een inhoudelijke lezing op een bijzondere locatie, gevolgd door een gezellige borrel. We zoeken locaties die passen bij de jonge leden, zoals een hippe industriële setting of een must-see zoals Markthal Rotterdam.” Anouk: “We hadden niet durven dromen dat de vereniging zo snel zo’n succes zou worden. De bijeenkomsten worden goed bezocht met ruim 100 jonge professionals per event. We zien dat onze leden afkomstig zijn uit de hele letselschadebranche en daarmee is ons doel bereikt.” Saskia vervolgt: “We blijven in de toekomst bouwen aan onze vereniging. We zijn al langzaam aan het nadenken over de invulling van ons eerste lustrum!”

Bestuur
De vereniging wordt verder bestuurd door August de Hoogh (KBS Advocaten) en Jan-Willem Lenselink (Pals Letselschade). Het bestuur is momenteel op zoek naar een nieuw vijfde bestuurslid.

Interesse?
Interesse in de VJPP? Verdere informatie en aanmelden voor de vereniging en lezing kan via www.vjpp.nl

 
Jan Schrijver, bron gegevens VJJP
Geplaatst op 09-07-2018